Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Ενθουσίασαν τα παιδιά τα βιωματικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής με τους Βίους Αγίων που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους.

Το πρώτο εργαστήριο δημιουργικής γραφής, στο πλαίσιο των «Φωτίων 2020»...

πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στη σοφίτα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος», σε έναν ιδιαίτερο ζεστό και όμορφο χώρο όπου τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ύπαρξη της ξυλόσομπας και χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι «τους θυμίζει σπίτι γιαγιάς».

Η έναρξη του εργαστηρίου έγινε με ένα παιχνίδι γνωριμίας. Έπειτα οι υπεύθυνες του εργαστηρίου κα Αθηνά Τσιγκαροπούλου, Εκπαιδευτικός –Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας και κα Ροδή Ελευθεριάδου-Μελετλίδου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, διάβασαν στα παιδιά ένα παραμύθι για τη ζωή του Αγίου Φωτίου και στη συνέχεια ακολούθησε προβολή βίντεο με πληροφορίες για τη ζωή της Αγίας Φιλοθέης.

Μετά τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες επιλέγοντας να κάνουν είτε παζλ από τους Αγίους είτε να ζωγραφίσουν την εικόνα τους.

Το εργαστήριο έκλεισε με μια υπόσχεση. Την επόμενη φορά να παρουσιάσει το κάθε παιδί τον Άγιο από τον οποίο έχει το όνομά του και από την πλευρά των εκπαιδευτικών με την υπόσχεση να έχουν περισσότερες εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές εκπλήξεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα βιωματικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής και απασχόλησης θα συνεχιστούν το Σάββατο 8 και 15 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 12 μ.μ. με 1.30 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος» και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά.