Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

Το Υπουργείο Παιδείας θα λύσει το πρόβλημα της σχολικής βίας, με εγκύκλιο...

Με εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές-τριες των σχολείων της χώρας να...

αφιερώσουν δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες το διάστημα 3-6 Μαρτίου για δράσεις-συζητήσεις-εκδηλώσεις κ.α. για να αντιμετωπιστεί η βία και ο σχολικός εκφοβισμός. Επίσης καθιερώνει την 6η Μαρτίου ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.


➤ Η εγκύκλιος:


Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν χρόνο, από την Τρίτη 3 Μαρτίου έως την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών) σε δράσεις-συζητήσεις εκδηλώσεις (π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, βιωματικά σεμινάρια κ.α.) με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Με εντολή Υφυπουργού 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ