Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΟΜΗΛΗ

Του Δημήτριου Δημηνά

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος που έφυγε αθόρυβα από κοντά μας ένας αξιόλογος άνθρωπος, προικισμένος με σπάνια πνευματικά προσόντα και ψυχικές αρετές.


Ο Γιάννης Κορομήλης άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στον τόπο μας με την ολοκληρωμένη προσωπικότητα του, το αδιάβλητο ήθος του, την παρρησία με την οποία διατύπωνε τις τεκμηριωμένες απόψεις του επί των πολιτικών, κοινωνικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων του, αλλά ιδίως με την μαχητικότητα, αυταπάρνηση και στωικότητα με τη οποία αντιμετώπισε τα απρόσμενα πλήγματα που δέχθηκε κατά καιρούς στην σταυρική επίγεια βιωτή του.

Με την ιώβεια υπομονή του, ερειδομένη στην βαθιά και ανυπόκριτη πίστη του στο Χριστό κατάφερνε να ξεπερνά νικηφόρα τις αντιξοότητες και τα ανυπέρβλητα προβλήματα της καθημερινότητας, μένοντας ακλόνητος στην άσκηση του σκληρού δημογραφικού λειτουργήματος, μέσω του οποίου διατύπωνε τους στοχασμούς και ουσιαστικούς προβληματισμούς του πάνω σε τρέχοντα θέματα της ελληνικής πραγματικότητας, όπως διατυπωνόταν στα αξεπέραστα κύρια άρθρα του στο «ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ» της πόλης μας και στο «ΘΑΡΡΟΣ» της Κοζάνης.

Προσφιλής και ανεπιτήδευτος σε όσους τον συναναστρέφονταν θυσίαζε πολλές φορές ώρες από τον πολύτιμο χρόνο του προκειμένου να συζητήσει μαζί τους προβλήματα που τους απασχολούσαν. Ο αγαπητός Γιάννης είχε πολύπλευρη μόρφωση, καθώς πέραν της πανεπιστημιακής του παιδείας ως επιτυχημένου μαθηματικού, ήταν βαθύς γνώστης της ιστορίας, της φιλοσοφίας, της χριστιανικής κοσμοθεωρίας και της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Όποτε τύχαινε να τον επισκεφτώ τον έβρισκα να μελετά βουτηγμένο σε μια στοίβα βιβλίων που ήταν απλωμένα στο γραφείο του.

Ο αναπαυόμενος στον ουράνιο αγγελικό κόσμο αδελφός μας θα αγάλλεται ασφαλώς από τους επιζώντας της σεμνής και πετυχημένης οικογένειας του, την εκλεκτή και δραστήρια σύζυγό του Μαρία, που συνεχίζει επάξια το έργο του, την καλή συνάδελφο Μελίνα και το σύζυγό της Φώντα Μπαραλιάκο, Βουλευτή Ν.Δ., την Σπυριδούλα και τον σύζυγό της Θόδωρο Κιουρτσίδη, την Βάλια χήρα του αδικοχαμένου γιού του Δημήτρη και τα επτά υπέροχα εγγόνια του. Οι γνωστοί και φίλοι του θα τον θυμούνται όσο επιβιώνουν.

Αιώνια θα είναι η μνήμη σου αγαπητέ Γιάννη.


Δημήτριος Δημηνάς
Δικηγόρος ε.τ.