Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Ανακοινώσεις Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας για τον κορονοϊό

Το γραφείο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας θα παραμείνει κλειστό μέχρι 31/3/2020...

εφαρμόζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο ΕΟΔΥ στα πλαίσια προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό.

Ανακοίνωση για τον κορονοϊό

Η κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα ενίσχυσης των δομών της δημόσιας υγείας.

Η επιμονή της κυβέρνησης και της ΕΕ για την «ατομική ευθύνη» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα μέτρα ατομικής υγιεινής, το να εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων για την ατομική προστασία της οικογένειάς μας και του κοινωνικού συνόλου, δεν μπορεί να την απαλλάξει από τις ευθύνες που έχει ώστε να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η εξάπλωση του ιού.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν σοβαρές ευθύνες αφού συστηματικά υπονόμευσαν τη δωρεάν υγεία, με την υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση στη λογική κόστους - οφέλους , με αποτέλεσμα οι ελλείψεις σε όλες τις δομές υγείας, σε επιστημονικό, νοσηλευτικό, και παραϊατρικό προσωπικό να είναι τραγικές, κάνοντας δύσκολο το έργο των εμπλεκομένων στις δομές υγείας για την αντιμετώπιση του ιού.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης η έλλειψη προστατευτικών ατομικών μέσων υγιεινής και προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, κλπ), των εργαζομένων στις δημόσιες άλλα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως επίσης και η πάταξη της αισχροκέρδειας

Η κυβέρνηση πρέπει τώρα, να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού.

Τέτοια μέτρα είναι

Επαρκής χρηματοδότηση στο σύστημα υγείας, να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ και να μπορέσει να ανταποκριθεί το σύστημα στις ανάγκες αντιμετώπισης της δημόσιας υγείας.

Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ, της χώρας, αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, τα κέντρα υγείας Λιτοχώρου και Αιγινίου. Να ανοίξουν τις οι κλειστές κλίνες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και οι ανενεργές δομές Υγείας.

Να μονιμοποιηθεί τώρα όλο το προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κ.λπ. χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση τις οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Να εξασφαλιστούν επαρκή εφόδια προστασίας ατομικής υγιεινής, για το προσωπικό, και τους ανθρώπους που επισκέπτονται τις δομές υγείας.

Να κλείσουν όλα τα ταμεία των διοδίων ,ώστε να περνούν ελεύθερα όσοι πρέπει να ταξιδέψουν.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση, ώστε όλες οι ιδιωτικές και ιδιαίτερα οι μεγάλες επιχειρήσεις να πάρουν μέτρα ατομικής υγιεινής για τους εργαζομένους, όπως μάσκες, αντισηπτικά, γάντια σαπούνια κλπ.

Αναστολή πληρωμών στο Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για όσους συνταξιούχους, εργαζόμενους, επηρεάζονται από τις εξελίξεις.

Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων.

Να δοθεί άμεσα, ως έκτακτη ενίσχυση, 13η σύνταξη σε όλους τους


Η διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ν. Πιερίας