Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ…

Στην προσπάθειά της να θολώσει τα νερά η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας που πλήττει και τη χώρα μας...

έχοντας στο επίκεντρο της προσοχής της τη διασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων την επόμενη μέρα. Όλο αυτό το διάστημα ακούμε σε όλους τους τόνους τον πρωθυπουργό και τα λοιπά παπαγαλάκια να πιπιλίζουν την ίδια καραμέλα του «όλοι μαζί - πολιτεία, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι - δίνουμε τη μάχη κατά της πρωτοφανούς κρίσης αυτής της περιόδου».

Πως ακριβώς δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί;

Από τη μια το κράτος δεν εξασφαλίζει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων δωρεάν (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κλπ) και μια σειρά μέτρα που θα διασφαλίσουν την προστασία της υγείας τους. Η εντατικοποίηση των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ χτυπάει κόκκινο λόγω της αυξημένης κίνησης με ότι αυτό συνεπάγεται για τις φυσικές αντοχές των εμποροϋπαλλήλων. Το Δώρο Πάσχα πάει καλοκαιρινές διακοπές. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θυσιάζεται στο βωμό της θωράκισης του καπιταλιστικού κέρδους. Οι άδειες ειδικού σκοπού υποχρεωτικά περιλαμβάνουν και μέρος της κανονικής άδειας.

Από την άλλη για τις επιχειρήσεις εξασφαλίζεται αναστολή καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, καθώς επίσης και μια σειρά μέτρων για τη στήριξη και την παραπέρα ενίσχυσή τους με διάφορες χρηματοδοτικές μεθόδους. Επιπλέον οι εργοδότες απαλλάσσονται από την υποχρέωσή τους να καταχωρούν τις τροποποιήσεις των ωραρίων των εργαζομένων στο ΕΡΓΑΝΗ, μπορούν πια ελεύθερα να απολύουν, να τροποποιούν συμβάσεις κατά πως τους βολεύει.

Δεν ανεχόμαστε να μπούνε σε καραντίνα τα δικαιώματά μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ να αφήσει κατά μέρος τη χιλιοπαιγμένη κασέτα της ατομικής ευθύνης και να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, που έχει αφήσει το λαό και τους εργαζόμενους στο έλεος της πανδημίας. Αντί να ξεκλειδώνει το συρτάρι με τα αντιδραστικά μέτρα για να βάλει σε καραντίνα τα εργατικά μας δικαιώματα, να προβεί «χτες» σε μαζικές προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας, να εξοπλίσει επαρκώς τα νοσοκομεία, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα (κλινικές και γιατρούς) σ’ αυτήν τη μάχη που, όπως λέει, δίνουμε όλοι μαζί.

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” δίνουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τη μάχη για να μη μείνουν ανυπεράσπιστοι οι εργαζόμενοι μπροστά στην επιδημία. Για να μη μείνουν ανοχύρωτοι μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Για οποιοδήποτε ζήτημα που θίγει την υγεία και τα εργασιακά δικαιώματα επικοινωνήστε στο 697 632 3079 και 697 621 4440.