Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Συλλογή υπογραφών για να μην ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα

Γίνεται παγκόσμια/ πανευρωπαϊκή προσπάθεια τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή της άρσης των περιορισμών λόγω της πανδημίας. Δηλαδή οι μαθητές/ φοιτητές να γίνουν τα πειραματόζωα...

στο δρόμο προς την επαναφορά στην κανονικότητα (μιας και η νοσηρότητα και θνητότητα των παιδιών, εφήβων και νέων είναι πολύ μικρότερες αυτών των ενηλίκων/ γηραιότερων). Αυτό παρά το γεγονός ότι σε χώρες όπου γίνονται μαζικά τεστ, έχει βρεθεί σημαντικό ποσοστό φορέων νεαρής ηλικίας και η κοινωνικότητα τους είναι ένας ισχυρός πολλαπλασιαστικός παράγοντας μετάδοσης του ιού.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (μια χώρα όπου δεν γνωρίζουμε αν ο πληθυσμός έχει αναπτύξει ανοσία και μια χώρα με περιορισμένες δυνατότητες μαζικής νοσοκομειακής περίθαλψης). Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τον 1-1.5 μήνα πρόσθετης εκπαιδευτικής δραστηριότητας για τους μαθητές και φοιτητές.


Οι πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν και πρέπει να γίνουν χωρίς να ανοίξουν τα σχολεία για μαθήματα. Το φοιτητικό εξάμηνο μπορεί και πρέπει να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί διαδικτυακά. Οι εξετάσεις των φοιτητών μπορούν και πρέπει να γίνουν διαδικτυακά.ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ)


➤ Όποιος ή όποια επιθυμεί μπορεί να υπογράψει το αίτημα εδώ: secure.avaaz.org