Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Δ.Ο.Ε. : Λέμε ΟΧΙ στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου, απαιτούμε την άμεση απόσυρσή του

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα...

το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που εξέφρασαν το αίτημα για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε χθες αργά το βράδυ το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του.


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. υλοποιώντας τις αποφάσεις του για τον σχεδιασμό των αγωνιστικών του δράσεων, αποφασίζει:

  • Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου στις 7 το απόγευμα.
  • Πραγματοποίηση διαδικτυακής συνέντευξης τύπου στα μέσα ενημέρωσης ώστε να αποκαλυφθούν σε όλη την κοινωνία οι πραγματικές διαστάσεις των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης, την Πέμπτη 4 Ιουνίου.
  • Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης (3ωρη στάση από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τη δυνατότητα 3ωρης στάσης από τους Σ.Ε.Π.Ε.) την ημέρα συζήτησης στη Βουλή, Τρίτη 9 Ιουνίου συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς στη Βουλή.
  • Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.


ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ