Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και κατά της τοποθέτησης καμερών στις σχολικές αίθουσες...

πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Την διαμαρτυρία οργάνωσαν ο ΣΕΠΕ Πιερίας, η ΕΛΜΕ Πιερίας, η ΟΙΕΛΕ, ο ΣΙΕΛΒΕ και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ.



➤ «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε λάθος μονοπάτια» είπαν με ένα στόμα οι εκπαιδευτικοί.



Κοντοφάκας Θανάσης (Προέδρος ΣΕΠΕ Πιερίας): «Η Παιδεία είναι μία άλλη διαδικασία, έχει άλλους σκοπούς και αυτούς θα πρέπει να τηρήσουμε και κυρίως την παιδαγωγικότητα που την έχουμε ξεχάσει. Πάνω από όλα είμαστε παιδαγωγοί και πρέπει να υπερασπίσουμε το κοινωνικό αγαθό της Παιδείας. Παιδεία χωρίς ελευθερία, με κάμερες και στριμωγμένους όλους εμάς πίσω από μία έδρα και πίσω από μία καρέκλα δεν μπορεί να προχωρήσει. Η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο σε μία εποχή (λόγω κορονωϊού) που πιστεύει ότι όλα μπορούν να περάσουν. Αν θέλει η κ. Κεραμέως να κάνει κάτι περισσότερο θα πρέπει να παραιτηθεί. Αυτό θα ήταν το σωστό. Ζητάμε να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, να μην εφαρμοσθεί η απόφαση για τις κάμερες στις τάξεις, να ληφθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία. Την Δευτέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία θα είναι έτοιμα να δεχτούν τους μαθητές, θα υπάρχουν καθαρίστριες; Με μία ευκολία και προχειρότητα παίρνουμε αποφάσεις. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά με τον σωστό τρόπο και με τα σωστά μέτρα. Δεν ακούσαμε τίποτα για χρηματοδότηση των δημόσιων σχολείων από την Υπουργό Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί χωρίς τα απαραίτητα εφόδια εφάρμοσαν όλο αυτό το διάστημα την εξ αποστάσεως διδασκαλία και δεν άφησαν κανένα μαθητή χωρίς εκπαίδευση. Το υπουργείο αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη σε δύσκολες εποχές από 22 σε 24 μαθητές, που μπορεί να γίνει 26 και 27. Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλη της κοινωνίας, καλούμε τους γονείς κοντά μας.



Αντωνίου Χρήστος (Πρόεδρος ΕΛΜΕ Πιερίας): «Με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο και χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση κατέθεσε πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Αποφάσισε άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Απαιτούμε να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.»



Ζαρώτης Διονύσης (ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ): «Ο σύλλογος ιδιωτικών εκπαιδευτικών βορείου Ελλάδος ζητάει να τερματιστεί το όνειδος της απευθείας μετάδοσης μαθημάτων από τις τάξεις, που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και απονεκρώνει την παιδαγωγική διαδικασία. Για να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που χωρίς κανένα ουσιαστικό διάλογο ανοίγει τον δρόμο για οδυνηρές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και για την απαξίωση του ρόλου του ιδιωτικού εκπαιδευτικού. Για να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία σε συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία όπου ακόμη και ο προαιρετικός χαρακτήρας του live streaming μεταβάλλεται παρανόμως σε υποχρεωτικότητα. Για να μην μετατραπεί το χρήσιμο εργαλείο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε πρόσχημα για την αλλοίωση των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση και απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών. Για να μπει φραγμός στον κίνδυνο της εμπορευματοποίησης του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της Παιδείας. Για να μην οξυνθούν ακόμη περισσότερο οι κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες. Όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα για την νέα γενιά, για το μέλλον της εκπαίδευσης.