Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας - Στήριξη στον αγώνα των σχολικών τροχονόμων

Το Δ.Σ.  Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των σχολικών τροχονόμων του Δήμου Κατερίνης και απαιτεί από τη δημοτική αρχή αλλά και την κυβέρνηση να μην κρύβονται. Να τους πληρώσουν για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο (περίοδος που η κυβέρνηση κήρυξε lockdown, με αφορμή την πανδημία).

Το οξύμωρο σε όλη την αυτή την ιστορία της απληρωσιάς είναι ότι τα χρήματα είναι στη σχολική επιτροπή του δήμου από το Φεβρουάριο. Όμως η σχολική επιτροπή και ο δήμαρχος αρνούνται να πληρώσουν τους εργαζόμενους με διάφορες δικαιολογίες, όπως ότι χρειάζεται εντολή από το αρμόδιο υπουργείο, ότι δεν εργαζότανε οι σχολικοί τροχονόμοι κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και, άλλες τέτοιες αστειότητες, προκειμένου να κρύψουν τις ευθύνες τους.

Πολλά ερωτήματα γεννιούνται από αυτήν τη συμπεριφορά τόσο της κυβέρνησης όσο και του δήμου.. 

Που το πάνε η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές;

Θέλουν εργαζόμενους σύγχρονους δούλους, σύμφωνα και με τα όσα επιτάσσει η πολιτική της ΕΕ;

Δεν τους φτάνουν τα μέτρα που πήρανε μέχρι σήμερα, κατεδαφίζοντας κάθε εργατικό, λαϊκό δικαίωμα;

Δεν τους φτάνει το καθεστώς ομηρίας που έφτιαξαν σε βάρος των εργαζομένων , με σχέσεις εργασίας λάστιχο, με συμβάσεις μιας μέρας, με εθελοντική δουλειά, χωρίς δικαιώματα, με ανασφάλιστους εργαζόμενους με μισθούς-επιδόματα οι οποίοι δουλεύουν ακόμα και όταν τελειώνει η βάρδια τους, όπως οι σχολικοί τροχονόμοι αλλά και άλλοι εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους;

Αυτήν την ανάπτυξη ονειρεύονται και οικοδομούν η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, χθες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ , με την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό το μοντέλο των εργασιακών σχέσεων και την εμπορευματοποίηση των πάντων, το ονομάζουν πρόοδο κοροϊδεύοντας ασύστολα το λαό.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας στέκεται δίπλα στους σχολικούς τροχονόμους οι οποίοι διεκδικούν, το αυτονόητο, την αμοιβή τους, που μάλιστα είναι ψίχουλα.

Καλούμε το δήμο Κατερίνης να αφήσει τα διάφορα τερτίπια στην άκρη και να πληρώσει εδώ και τώρα τους σχολικούς τροχονόμους.

Καλούμε την κυβέρνηση να καταργήσει όλους τους αντιδραστικούς νόμους που κρατούν σε ομηρία τους εργαζόμενους. Απαιτούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους και τους σχολικούς τροχονόμους.

Καλούμε όλα τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους σχολικούς τροχονόμους και να καταδικάσουν τον εργασιακό μεσαίωνα που οικοδομούν η κυβέρνηση με την ΕΕ και το κεφάλαιο.


Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ