Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020

Μεταφέρετε επιτέλους την προτομή του Ήρωα!

Να βρεθεί επιτέλους ένα αξιοπρεπές σημείο όπου ο κόσμος θα μπορεί να τιμάει την μνήμη του ήρωα του 1821 Γεωργάκη Ολύμπιου.

Πριν τον κορονοϊό, υπήρχε μόνο ένα τραπέζι μπροστά από την προτομή του ήρωα, τώρα η προτομή του έχει "περικυκλωθεί" από τραπέζια και καρέκλες, με τον νέο νόμο της κυβέρνησης που επιτρέπει στα καταστήματα να επεκταθούν περισσότερο.

Όμως είναι αδύνατον να πλησιάσεις και να δεις τι γράφει η προτομή, ιδίως για τους επισκέπτες που θα βλέπουν απλά ένα άγαλμα χωρίς να ξέρουν περί τίνος πρόκειται.

Αλλά και για εμάς τους ντόπιους. Πώς θα πάρει ένας γονιός τα παιδιά του και θα τα πάει εκεί ανάμεσα στις καρέκλες και τα τραπέζια και θα τα εξηγήσει ποιος ήταν ο Γεωργάκης Ολύμπιος; Να αφήσουμε έναν λουλούδι βρε αδερφέ!


➤ Λίγος περισσότερος σεβασμός λοιπόν στην ήρωα μας χρειάζεται και απαιτείται!


Οι καφετέριες, λογικό είναι να θέλουν να κάνουν την δουλειά τους και δεν διαφωνούμε επί αυτού. Και μακάρι να έχουν δουλειά όπως και όλος ο κόσμος!

Το θέμα είναι ο Δήμος Κατερίνης γιατί δεν μεριμνά να βρει ένα αξιοπρεπές σημείο για την προτομή του ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιου;


➤ Δείτε πως ήταν ο χώρος πριν τον κορονοϊό:


➤ Και πως είναι σήμερα:* Στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" από το... 2015 φωνάζουμε! Δείτε εδώ: Γεωργάκη Ολύμπιε, τι έχουν δει τα μάτια σου, τι άκουσαν τα αυτιά σου...