Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

20 Ιουλίου 1974. Οι Τούρκοι εισβάλουν στην Κύπρο. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

49 χρόνια η Μεγαλόνησος συνεχίζει να παραμένει σκλαβωμένη από τους Τούρκους βαρβάρους.

49 χρόνια η διεθνής κοινότητα ή αλλιώς η... πολιτισμένη Ευρώπη έχει κλειστά τα μάτια και τα αυτιά της στις θηριωδίες των Τούρκων στην Κύπρο. Με ψηφίσματα και αποφάσεις στα χαρτιά καταδικάζει την εισβολή αλλά στην ουσία δεν επέβαλλε κανένα μέτρο κατά των Τούρκων.

Η Τουρκία συνεχίζει και κατέχει το 37% περίπου της Κύπρου διατηρώντας στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής στον νησί, με την απειλή πάντα της επέμβασης όποτε αυτή θέλει.

Ο εκτοπισμός από τα σπίτια τους χιλιάδων Κυπρίων, οι χιλιάδες νεκροί Κύπριοι και Έλληνες, οι αγνοούμενοι ακόμα και σήμερα, οι βιασμοί, οι φρικαλεότητες των Τούρκων κατακτητών θα αποτελούν για πάντα μελανό στίγμα για την ανθρωπότητα.

Το εγκληματικό κράτος της Τουρκίας, με τις γενοκτονίες κατά των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Κούρδων, της εισβολής στην Συρία, της καταπάτησης κάθε μορφή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των βασανιστηρίων, παραμένει ισότιμος συνομιλητής του πολιτισμένου κόσμου, επιβάλλοντας με το έτσι θέλω τους όρους και τα θέλω της.

20 Ιουλίου 2023 - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ


* Φωτογραφία: Η προτομή του ΗΡΩΑ Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου στον Έλαφο Πιερίας, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο στις 16 Αυγούστου 1974 και σε ηλικία 22 ετών.