Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Ασφαλής η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων αντικειμένων σύμφωνα με τους ειδικούς

Εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγείας, 127 ειδικοί από 19 χώρες, μαζί και της Ελλάδος, δηλώνουν ότι τα αντικείμενα μίας χρήσης δεν είναι πιο ασφαλή από τα επαναχρησιμοποιούμενα παρά την πανδημία του κορονοϊού.

Τα συστήματα επαναχρησιμοποίησης και επαναπλήρωσης είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης και τη μετάβαση σε μία οικονομία που δεν θα βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι δημιουργούν καινούργιες θέσεις εργασίας και ότι ενισχύουν την τοπική οικονομία.

Η παγκόσμια πανδημία του Covid19 προκάλεσε πολλές συζητήσεις για το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε την ασφαλή χρήση τέτοιων συστημάτων/προϊόντων στη διάρκεια μίας κρίσης δημόσιας υγείας. Με βάση την πιο έγκυρη διαθέσιμη επιστημονική έρευνα και σύμφωνα με τη γνώμη εργαζομένων στον χώρο της δημόσιας υγείας, είναι ξεκάθαρο ότι τα συστήματα επαναχρησιμοποίησης είναι ασφαλή, αρκεί να τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Ακολουθούν ορισμένα βασικά σημεία που χρειάζεται να έχουμε υπόψη: ➤ Διάβασε αναλυτικά την κοινή θέση των ειδικών υγείας εδώ
* Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay