Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Έχασαν τις εγγραφές;

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση καλεί μαθητές-τριες που έκαναν ηλεκτρονική εγγραφή στις 28-06-2020 και 29-06-2020, να ξανακάνουν άμεσα εγγραφή, γιατί δεν εμφανίζονται στο σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-eggrafes.


Η ανακοίνωση αυτή όπως είναι φυσικό προκαλεί αναστάτωση σε μαθητές-τριες, γονείς και σχολεία αφού αναζητούνται οι μαθητές-τριες που έκαναν ηλεκτρονική εγγραφή σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ώστε να ξανακάνουν, την στιγμή που η προθεσμία εγγραφών λήγει αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020.


Πάντως από την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας δεν διευκρινίζεται αν οι εγγραφές... χάθηκαν ή συμβαίνει κάτι άλλο. Επίσης ποιος θα ειδοποιήσει τους μαθητές-τριες; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε; Θα δοθεί παράταση εγγραφών;

Με βάση τα παραπάνω, λογικά προκύπτουν τα ερωτήματα για το πόσο ασφαλείς και αξιόπιστες είναι οι συναλλαγές του πολίτη από το διαδίκτυο και αν όντως οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του κράτους είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι και συνεχώς οι αρμόδιοι φορείς διαφημίζουν με μεγαλόστομες δηλώσεις.


*Φωτογραφία εξωφύλλου από Antonios Ntoumas από το Pixabay
* Φωτογραφία από e-eggrafes.minedu.gov.gr