Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Βάρβαροι ήταν πριν 700 χρόνια, βάρβαροι παραμένουν έως και σήμερα

Συγκλονιστικές και αποτρόπαιες αποκαλύψεις έρχονται στην δημοσιότητα από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά το «πραξικόπημα» του 2016 στην Τουρκία.








➤ Πριν συνεχίσετε να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο, σας προειδοποιούμε ότι όσα αναφέρονται είναι ιδιαίτερα αποκρουστικά και ακατάλληλα για ανηλίκους.


➤ Οι καταγγελίες αφορούν την αντιμετώπιση από το τουρκικό κράτος των συλληφθέντων με την... υπόνοια της συμμετοχής στο «πραξικόπημα» του 2016.


Σύμφωνα με την κατάθεση ενός συλληφθέντα τούρκου αξιωματικού, μία 27χρονη γυναίκα αξιωματικός του τουρκικού στρατού όπως δημοσιεύει το nordicmonitor, σε δικαστήριο της Άγκυρας, οι πράξεις βιαιότητας και τα βασανιστήρια που υπέστη τόσο η ίδια αλλά και όσοι συνελήφθησαν από το καθεστώς Ερντογάν ξεπερνούν τον κοινό νου.

Η 27χρονη βιάστηκε από την τουρκική αστυνομία, ενώ ήταν έγκυος και απέβαλε το παιδί της. Στην περιγραφή αναφέρετε ότι μαζί με άλλους κρατούμενους σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ αναγκάζονταν να κυκλοφορούν γυμνοί σε απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, χωρίς νερό και φαγητό για αρκετές ημέρες. Ανάγκαζαν τους κρατούμενους να βλέπουν τις γυμνές γυναίκες και όποιος δεν κοιτούσε τον χτυπούσαν βάναυσα. «Μας έγδυναν και μας ανάγκαζαν να συναναστρεφόμαστε με τους υπόλοιπους άντρες, ενώ την ίδια ώρα μας έβριζαν»... Σε ειδικό θάλαμο τα βασανιστήρια δεν είχαν σταματημό, ηλεκτροσόκ, εικονικούς πνιγμούς, πέταγμα από σκάλες με δεμένα τα χέρια και τα πόδια ήταν κάποια από αυτά. Οι μαρτυρίες της γυναίκας είναι παρόμοιες με αυτές αρκετών άλλων ανθρώπων που ήταν εκείνη την περίοδο στα χέρια της τουρκικής αστυνομίας. Άλλους ανθρώπους τους έβαζαν να ξαπλώσουν γυμνούς πάνω στην καυτή άσφαλτο που έλιωνε στα σώματα τους. Άλλοι ήταν δεμένοι μέσα σε λεωφορεία και οι αστυνομικοί τους έδερναν τον έναν μετά τον άλλο. Έξω από τα λεωφορεία υπήρχε συγκεντρωμένο αγριεμένο πλήθος που τους πετροβολούσε, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τους από πέτρες και σπασμένα τζάμια. Σε έναν άνθρωπο μπήκαν τζάμια στο σώμα του, και παρά το γεγονός ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση, τον πήγαν πρώτα για ανάκριση και μετά στο νοσοκομείο για να του αφαιρέσουν τα κομμάτια από τα τζάμια. Όση ώρα περίμεναν οι «αιχμάλωτοι» έξω από το ανακριτικό γραφείο, οι αστυνομικοί τους έδερναν συνεχώς και οι πιο πολλοί έμπαιναν στο γραφείο με σπασμένα δόντια, μύτες και μώλωπες παντού πάνω τους. Στα μπάνια που τους έβαζαν δεν υπήρχε νερό με αποτέλεσμα να ξεραίνεται το αίμα πάνω τους, ενώ οι γιατροί που τους εξέταζαν δεν ανέφεραν κανέναν τραυματισμό... Τους στοίβαζαν σε κελιά που ούτε οι αστυνομικοί έμπαιναν πια μέσα από την βρωμιά και τη άσχημη μυρωδιά, ούρων, αίματος, περιττωμάτων, εμετού και ιδρώτα.


* Ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού που καταγγέλλει όλα τα παραπάνω έχει καταδικαστεί με αμφιβόλου προέλευσης μαρτυρίες και αποδείξεις σε 11 χρόνια ισόβια στις 20 Ιουνίου 2019 και η αίτηση του για έφεση επί της απόφασης εκκρεμεί ακόμα...

* Μέχρι και σήμερα και παρά τις μαρτυρίες ανθρώπων που βασανίστηκαν και των δικηγόρων τους δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία στους βασανιστές.

* Σχεδόν τα περισσότερα από όσα καταγγέλλονται παραμένουν κρυφά από την τουρκική κοινωνία.

* Πηγή και περισσότερα: https://www.nordicmonitor.com

* Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay