Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν (με την υποστήριξη της Τουρκίας) κατά της Αρμενίας - Να καταδικάσει την επίθεση η ελληνική κυβέρνηση

Ένα νέο αιματοκύλισμα στην γειτονιά μας προκαλεί η Τουρκία στηρίζοντας το Αζερμπαϊτζάν στην επίθεση του κατά της Αρμενίας.

Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής οι Αζέροι έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον των Αρμενίων με τον Πρόεδρο της Τουρκίας να στηρίζει πλήρως τους Αρμένιους.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει την Αρμενία και να καταδικάσει την επίθεση των Αζέρων, όπως οφείλει να καταδικάσει την Τουρκία για την στήριξη της στους Αζέρους.


➤ Η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που κρατάει... ίσες αποστάσεις:


Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων.

Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ.

Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτή τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης.