Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Αποστολή 11 τόνων τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στους πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Τροφοδότης», σε συνέχεια της αποστολής τροφίμων που υλοποίησε στα τέλη Σεπτεμβρίου...

διοργάνωσε μια ακόμη κοινωνική και φιλανθρωπική αποστολή, για να στηρίξει τους κατοίκους των πλημμυροπαθών περιοχών του νομού Καρδίτσας. 

Η συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και η συσκευασία τους έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ανδρομάχη Πιερίας με τη συμμετοχή πολλών νέων, μελών των Φοιτητικών Κατηχητικών Συνάξεων, της Συμβουλευτικής Υποστήριξης Εθισμένων «Μεταμόρφωσις» και άλλων εθελοντών.

Η μεταφορά στην Καρδίτσα έγινε το πρωί της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου από αντιπροσωπεία του Κοινωνικού Παντοπωλείου με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Λεοντιάδη. Συγκεκριμένα, παραδόθηκε ποσότητα έντεκα τόνων τροφίμων στο Σπίτι Αγάπης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αλληλεγγύης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, προκειμένου να καλύψουν άμεσες ανάγκες σίτισης.

Την αποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο, τους κληρικούς, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους και όλους τους κατοίκους της Πιερίας. Διαβεβαίωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε στην Καρδίτσα θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στους ευπαθείς πολίτες.

Την αποστολή οργάνωσαν οι Υπεύθυνοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιερείς π. Σταύρος Κοσέογλου και π. Ιωάννης Σαββίδης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται.