Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Θα γιορτάσει η Κατερίνη στις 16 Οκτωβρίου την επέτειο απελευθέρωσης της, «σκλαβωμένη» ή ελεύθερη από τα περιοριστικά μέτρα του κορονοϊού;

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 στις 6:00 το πρωί λήγουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού για την Πιερία, που ήταν αρχικά έως τις 25 Σεπτεμβρίου, είχαν πάρει παράταση για τις 30 Σεπτεμβρίου και ξανά παράταση έως τις 4 Οκτωβρίου.

Στις 16 Οκτωβρίου 2020 γιορτάζουμε τα 108 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης μας από τους τούρκους. Ήταν 16 Οκτωβρίου 1912 όταν ο ηρωικός Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Σβορώνος διοικητής του 20ου Συντάγματος απελευθέρωνε την Κατερίνη δίνοντας την ζωή του (η μάχη με τους τούρκους έγινε στις 15 Οκτωβρίου 1912).

Ελπίζουμε και αισιοδοξούμε να γιορτάσουμε τα 108 χρόνια απελευθέρωσης, χωρίς περιοριστικά μέτρα και μάσκες και να βλέπουμε παντού χαμογελαστά πρόσωπα και να αποτίσουμε τον απαιτούμενο φόρο τιμής στους ήρωες μας.

Όπως γράψαμε πριν λίγες ημέρες, η κοινωνία της Κατερίνης τήρησε τις συστάσεις των ειδικών και της κυβέρνησης και επέδειξε αξιομνημόνευτη υπευθυνότητα και σοβαρότητα στο θέμα των περιοριστικών μέτρων και της τήρησης των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων.

Είναι σειρά τώρα της πολιτείας να άρει τα περιοριστικά μέτρα και να δώσει την δυνατότητα στους κατοίκους της Κατερίνης να γιορτάσουν χωρίς μάσκες και περιορισμούς (πάντα βέβαια τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα).

Οι βουλευτές του νομού Πιερίας και οι τοπικές αρχές πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες και να μεταφέρουν στην κυβέρνηση ότι η κοινωνία μας έδειξε την απαιτούμενη ατομική ευθύνη και δεν αντέχει περισσότερα περιοριστικά μέτρα. Θέλουμε και δικαιούμαστε να γιορτάσουμε με υπερηφάνεια, χωρίς περιοριστικά μέτρα και μάσκες την επέτειο απελευθέρωσης μας. 

Η 16 Οκτωβρίου είναι η μεγαλύτερη ημέρα της Κατερίνης και έτσι πρέπει να την γιορτάσουμε. Με ψηλά το κεφάλι και αισιοδοξία για καλύτερες ημέρες.