Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Όχι του Δήμου Κατερίνης σε εγκατάσταση μεταναστών-προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου

Κώστας Κουκοδήμος: Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αξιοποιηθεί το πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας με σεβασμό στην εκκλησιαστική κληρονομιά του τόπου.

- Ο Δήμος Κατερίνης αντίθετος στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της δομής της Μηλιάς στο σημαντικό θρησκευτικό - πολιτιστικό μνημείο της Πέτρας Ολύμπου.

Η φημολογία και οι πληροφορίες που τις τελευταίες ημέρες διακινούνται για μετεγκατάσταση των προσφύγων που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στην Κ.Μηλιά στις εγκαταστάσεις του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου, δεν επιβεβαιώνονται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Δήμος Κατερίνης ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας, την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας, ώστε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, να αξιοποιηθεί το θρησκευτικό αυτό μνημείο, με σεβασμό στην εκκλησιαστική - πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Ως εκ τούτου, είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της δομής της Μηλιάς στο σημαντικό θρησκευτικό, πολιτιστικό μνημείο της Πέτρας Ολύμπου.


Κώστας Κουκοδήμος
Δήμαρχος Κατερίνης