Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Το κυλικείο του Β΄ ΔΑΚ

Σε εποχές δύσκολες για ιδιωτικές πρωτοβουλίες, με τους τόσους περιορισμούς και απαγορεύσεις το κυλικείο του Β΄ ΔΑΚ (Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης - Κολυμβητήριο) προσπαθεί όπως και τα περισσότερα κυλικεία σε αθλητικούς χώρους, σχολεία κ.α. να επιβιώσει και να σταθεί όρθιο.

Ο ιδιοκτήτης (μισθωτής) του κυλικείου κ. Γιάννης πάντα χαμογελαστός και εξυπηρετικός δίνει τον καλύτερο εαυτό του και με χαμηλές τιμές αλλά χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών του βρίσκεται καθημερινά στο Β΄ ΔΑΚ και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, κρατάει την αισιοδοξία του και παρά το γεγονός ότι η πελατεία του έχει μειωθεί δραματικά λόγω των περιοριστικών μέτρων προσπαθεί να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί. Το ενοίκιο έχει μεν μειωθεί, τα έσοδα όμως παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. «Παλεύουμε, αγωνιζόμαστε, αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η κίνηση είναι πολύ μειωμένη. Και τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν, με τα μέτρα για τον κορονοϊό απαγορεύονται οι θεατές, οπότε ποιοι θα έρθουν, ποιοι θα αγοράσουν κάτι;» αναρωτιέται ο κ. Γιάννης.

Με τον χειμώνα να πλησιάζει θα μειωθεί και άλλο η κίνηση και φυσικά τα λιγοστά έσοδα του κυλικείου... Και να μην ξεχνάμε ότι τα κυλικεία δίνουν ζωή στα αθλητικά κέντρα. Ο κ. Γιάννης, εκτός από το κυλικείο, βοηθάει όσο μπορεί και την αθλητική δραστηριότητα των συλλόγων και των αθλητών, προσφέροντας νερά, πάγους κ.α.

Το κράτος και οι Δήμοι θα πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο αυτούς τους ανθρώπους, διαφορετικά θα αναγκαστούν να κλείσουν με ότι αρνητικές συνέπειες θα υπάρξουν τόσο για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, τα έσοδα των Δήμων, αλλά και την οικονομία γενικότερα.

Αν βρεθείτε στα Αθλητικά Κέντρα του Δήμου Κατερίνης και έχετε την δυνατότητα, πάρτε ένα νεράκι, ένα καφεδάκι από τα κυλικεία, δείχνοντας την αλληλεγγύη και την στήριξη σας σε αυτές τις δύσκολες εποχές.