Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Καταλήψεων το ανάγνωσμα...

Φίλες και φίλοι, Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, μιας και τα τελευταία χρόνια έχουμε χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρινούς επικοινωνίας.

Με αφορμή λοιπόν το φλέγον θέμα των καταλήψεων των σχολείων...

οι οποίες, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, προαποφασίστηκαν από ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΑ και ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΩΝΤΑΣ κάθε έννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και μετά από πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με γονείς, θα ήθελα να σας καταστήσω κοινωνούς μιας επιστολής που έγραψα στα παιδιά μου εκφράζοντας τις σκέψεις μου και δίνοντάς τους συμβουλές για την πορεία τους στη ζωή.


Παιδί μου...

Κατ αρχήν θέλω να ξέρεις ότι δεν υπάρχει πιο άδολη αγάπη από αυτήν του γονιού προς το παιδί.

Αυτό κράτα το καλά μέσα στο μυαλό σου!!!

Χαίρομαι και καμαρώνω που σε βλέπω να μεγαλώνεις και παρακολουθώ με προσοχή την πορεία σου προς την ολοκλήρωση της προσωπικότητας σου προκειμένου να μπορέσεις να βγεις στην πραγματική ζωή.

Μου αρέσει που με αποφασιστικότητα διεκδικείς ένα καλύτερο μέλλον, που προσπαθείς με τα μέσα που νομίζεις να αλλάξεις τα κακώς κείμενα του κόσμου αυτού, για τα οποία δεν ευθύνεσαι καθόλου.
Θαυμάζω το σφρίγος σου, τα νιάτα σου, την ορμή σου την, τάση σου για αναθεώρηση των πάντων.

Αλλά.....
Πάντα υπάρχει ένα Αλλά.... 

Ο Κόσμος δεν αλλάζει με φωνές, με θράσος και με εύκολες υποσχέσεις!
Η πραγματικότητα δεν εξωραΐζεται μέσα από παραμορφωτικούς καθρέπτες ψευτοεπαναστατικότητας και κίβδηλα λόγια! 

Η ζωή είναι αυτή που είναι και όχι αυτή που φαντάζεσαι, ούτε αυτή που με ψεύτικα λόγια σου περιγράφουν...
Δεν είναι καν ούτε αυτή που θα έπρεπε να είναι... 

Η ζωή είναι αγώνας, είναι προσπάθεια, είναι καθήκον, είναι το χρέος προς την Πατρίδα, προς την οικογένεια, προς τον εαυτό σου!!! 

Θέλω να ξέρεις ότι ο μόνος τρόπος που μπορείς να καταφέρεις να αλλάξεις τα πάντα είναι να αλλάξεις πρώτα τον εαυτό σου και τέτοιο γίνεται μόνο με την παιδεία. 

Με την παιδεία μαθαίνει κανείς ότι πρέπει να έχει γνώση για να έχει γνώμη ότι πρέπει να ακούει, να έρευνα και να μελετά προκείμενου να αποκτήσει δική του άποψη και θεώρηση του κόσμου. 

Θα ήθελα λοιπόν να αναλάβεις τις ευθύνες σου.... μπορεί να είσαι μικρός ακόμη αλλά στο χέρι σου είναι να δείξεις ωριμότητα και με τις πράξεις σου να αποδείξεις στον εαυτό σου και στους γύρω σου ότι μπορείς να κερδίσεις τη θέση που σου αξίζει στο μέλλον. 

Βοήθησε λοιπόν τους συμμαθητές σου, βοήθησε τον εαυτό σου, βοήθησε τους δασκάλους και τους καθηγητές σου να ανοίξει το σχολείο, ο ναός της γνώσης, που διασφαλίζει πέρα από τα εφόδια τα πνευματικά, τις προϋποθέσεις εκείνες που θα σου φανούν Χρήσιμες στις δυσκολίες της ζωής. 

Μην πιστεύεις άκριτα τις αλήθειες που οι καλοθελητές πού βρίσκονται έξω από τα σχολεία σου προσφέρουν γιατί δυστυχώς το μόνο που επιδιώκουν είναι να μείνεις αγράμματος ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ημιμαθής και εύκολα χειραγωγήσιμος στα δόλια σχέδιά τους.

Παιδί μου

Στην πρωτοφανή αυτή περίοδο της πανδημίας φόρα τη μάσκα σου, άκου τις συμβουλές των ειδικών και δείξε ρεαλισμό και υπευθυνότητα, προκειμένου εσύ και τα αγαπημένα σου πρόσωπα γονείς, παππούδες και φίλοι να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τον κίνδυνο Μην δημιουργείς με την απερισκεψία σου προϋποθέσεις έξαρσης της νόσου. 

Είμαι εδώ για σένα.

Μείνε και εσύ ΜΑΖΙ!!!

Υ. Γ.: Φοράω τα τελευταία 25 χρόνια καθημερινά 10 ώρες τη μάσκα... Κάνε το και εσύ, για σένα.