Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Μήνυμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Ε. δήμου Κατερίνης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

"Κι ύστερα πέρασε ο καιρός, κι η ιστορία, πέρασε εύκολα απ' τη μνήμη στην καρδιά"!

Αλλά το σύνθημα, εξακολουθεί επίκαιρο πάντα να μένει, 46 χρόνια μετά την πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου.
Σαράντα και πλέον χρόνια, τιμής για τον αγώνα του ελληνικού λαού - που έφτασε στην κορύφωσή του τη νύχτα της 17ης Νοέμβρη του 1973 - με σύνθημα τρεις αλληλένδετες έννοιες: “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”. Από τότε, το σύνθημα αυτό περνά ως κληροδότημα, από γενιά σε γενιά, διαμορφούμενο μεν, κατά καιρούς, στην έντασή του, αναλλοίωτο, όμως, στη βασική του απαίτηση.

Σε μια ατέρμονη εποχή οικονομικής κρίσης, προστιθέμενης και της κατάστασης από την πανδημία, καλούμαστε περισσότερο, ίσως, από κάθε άλλη φορά, να αγωνιστούμε. για την προάσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Να διεκδικήσουμε την ενίσχυσή της, ώστε να είναι αυτή που αξίζει σε κάθε παιδί μιας δημοκρατικής χώρας και ευέλικτη ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε κάθε έκτακτη ειδική περίσταση.

Αγωνιζόμαστε για την “Παιδεία”, αυτή τη λέξη που εξευμενίζει και επαληθεύει στην ουσία τους, το “Ψωμί” και την “Ελευθερία”. Σεβόμαστε και τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Τους τιμούμε, αγωνιζόμενοι κι εμείς, με το ίδιο θάρρος, το ίδιο πείσμα, με ευθύνη! Αγωνιζόμαστε, ενωμένοι και αλληλέγγυοι, για τους κοινούς και δίκαιους στόχους!