Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση ετοιμάζει κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στον... Έβρο

Απορία και πολλά ερωτήματα γεννούνται από την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, να δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου.


Δηλαδή η κυβέρνηση θα μαζέψει παράνομους μετανάστες, 1500 τον αριθμό και θα τους εγκαταστήσει στον Έβρο, σε περιοχή που αποτελεί μία από τις πρώτες γραμμές άμυνας της πατρίδας μας σε περίπτωση είτε νέας προσπάθειας εισβολής παράνομων μεταναστών όπως παλαιότερα, είτε σε περίπτωση στρατιωτικής διένεξης με την Τουρκία. Το κέντρο φιλοξενίας θα γίνει σε μία περιοχή 75 στρεμμάτων.

Πόσο μυαλό χρειάζεται για να σκεφτεί κάποιος ότι δεν βάζεις παράνομους μετανάστες και μάλιστα ισλαμιστές-μουσουλμάνους στην πλειοψηφία τους, στον Έβρο; 

Το ερώτημα βέβαια είναι που να τους πας; Σίγουρα όχι σε «ευαίσθητες» περιοχές της πατρίδας μας όπως είναι ο Έβρος, αλλά και η Μακεδονία. Αφού οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν στο να αντιμετωπίσουν την παράνομη μετανάστευση, μετακυλίουν τώρα το πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες, αφού μεταφέρουν συνεχώς παράνομους μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα, κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνει ποτέ.

Κάτω από την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται λοιπόν στην πατρίδα μας, η μοναδική ενδεδειγμένη λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, να μην επιβαρύνονται οι τοπικές κοινωνίες και να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας, είναι η δημιουργία δομών φιλοξενίας σε ακατοίκητα νησιά και με όρους κέντρων κράτησης-φύλαξης για όλους αυτούς που παράνομα εισέρχονται στην πατρίδα μας. Εκεί θα γίνεται η ταυτοποίηση και όσοι δικαιούνται άσυλο θα το παίρνουν, και οι υπόλοιποι θα αναμένουν εκεί μέχρι την ώρα που θα επιστρέψουν στις χώρες τους. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

------------

Τι αναφέρει η απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο Φυλάκιο Έβρου:


Η προκηρυσσόμενη δράση αφορά τη χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρου. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας σύμφωνα με το άρθρου 8 του Ν. 4375/2016. Η δομή θα καλύψει την ανάγκη στέγασης των υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών, θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης τους καθώς και στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποδοχής τους.

Η δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, Δήμου Κυπρίνου στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι.

Ειδικότερα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (περιλαμβανομένων 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.). Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.

Στη δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης – ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων – στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης, γραφείων φρουράς. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

Στη δομή θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και Η/Μ. Η δομή θα περιβληθεί από περιμετρική οδό με περίφραξη.


* Η απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ: https://diavgeia.gov.gr
** Φώτο αρχείου