Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Κινητοποίηση την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της δύσκολης εποχής που διανύουμε...

στηρίζει τις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 16 Φλεβάρη στις 10 π.μ. έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους φορείς, τους Συλλόγους, τα Σωματεία σε Ιδιωτικό και Δημόσιο να ενώσουμε τη φωνή μας και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας μας.

----------------

Διώξεις εργαζομένων που διεκδικούν μέτρα για την υγεία και τη ζωή του λαού
Υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας
Ακύρωση τακτικών ιατρείων & χειρουργίων
Ατομική ευθύνη
Lockdown
Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με περιορισμούς, ΜΑΤ και καταστολή. Οι ανθρώπινες ζωές δε σώζονται με την αγορά Rafale. Η υγεία των εργαζομένων και του λαού συνολικά δεν προστατεύεται με το κόψιμο 96 εκατομμυρίων από τις κρατικές δαπάνες για την υγεία. Δεν προλαμβάνεται η διασπορά του κορονοϊού με προσλήψεις αστυνομικών και πρόστιμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει έστω και τώρα την κατρακύλα του αυταρχισμού και να ακούσει επιτέλους τους υγειονομικούς. Πριν να είναι πολύ αργά, να ικανοποίησει τα ρεαλιστικά και δίκαια αιτήματα της ΟΕΝΓΕ για:

· Άμεση ενίσχυση όλων των βαθμίδων της υγείας με το αναγκαίο προσωπικό και την απαραίτητη υλική και τεχνική υποδομή.

· Απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, ανάπτυξη στελεχομένων εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και προμήθεια όλων των ασφαλών και διαθέσιμων εμβολίων.

· Άμεση και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

· Δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ και εκτεταμένη ιχνηλάτηση στους εργασιακούς χώρους, τις δομές υγείας, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια.

· Πύκνωση των δρομολογίων και τακτικές απολυμάνσεις στα ΜΜΜ

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Αν οι εργαζόμενοι σταθούν αμέτοχοι σε αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης, είμαστε χαμένοι. Είναι ώρα συλλογικής ευθύνης! Ο εργαζόμενος λαός να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, να απαιτήσει μέτρα για την προστασία της υγείας μας, να πετάξει στην άκρη τις φωνές των σωματείων εκείνων που σφυρίζουν αδιάφορα υπονομέυοντας κάθε αγωνιστική διεκδίκηση, και να πάρουν τη σκυτάλη για την οργάνωση αγώνων με γνώμονα τις ανάγκες μας.

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της δύσκολης εποχής που διανύουμε, στηρίζει τις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 16 Φλεβάρη στις 10πμ έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους φορείς, τους Συλλόγους, τα Σωματεία σε Ιδιωτικό και Δημόσιο να ενώσουμε τη φωνή μας και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας μας.