Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021

"Ακραίοι" όσοι δεν συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά...

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που συμμετείχε ως κεντρικός εισηγητής σε συζήτηση που διοργάνωσε προχθές μέσω τηλεδιάσκεψης το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων.

Έτσι λοιπόν η διαφωνία στην ηττοπαθή και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των Τούρκων, χαρακτηρίζεται ως ακραία και το κυριότερο είναι ότι ακραία χαρακτηρίζεται και η διαφορετική άποψη.

Προφανώς η δήλωση αυτή του Πρωθυπουργού στοχοποιεί τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που εκδήλωσε δημόσια την αντίθεση του στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά εδώ: https://pierikialithia.blogspot.com/2021/01/blog-post_633.html

Άραγε είναι ακραίες και οι τοποθετήσεις και του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στις 12/2/21; εδώ: www.prokopiospavlopoulos.gr

Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από ότι φαίνεται παραβλέπουν το γεγονός ότι πηγαίνουν σε συνομιλίες με ένα κράτος βαρβάρων και δολοφόνων που εξακολουθεί να κατέχει παράνομα ελληνικό έδαφος στην Κύπρο...➤ Διαβάστε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: «Αλλά σε κάθε περίπτωση θέλουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία με καλή διάθεση, χωρίς κανείς να μπορεί όμως ποτέ να αμφισβητήσει ότι η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μας είναι ισχυρότατη. Άρα, νομίζω ότι αυτό συνθέτει ένα πλαίσιο σκληρής ισχύος, το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας απαγορεύσει να καθόμαστε στο τραπέζι της συζήτησης. Γιατί, μια πλευρά, πιστεύω, μιας χώρας η οποία έχει αυτοπεποίθηση είναι να μπορεί να μιλάει και να υπερασπίζεται τα δίκαιά της. Και ενίοτε και στο εσωτερικό της χώρας να αντιπαλεύει φωνές οι οποίες είναι τόσο ακραίες που να οδηγούν νομοτελειακά σε καταστάσεις τις οποίες δεν θέλουμε ή δεν θεωρούμε ότι είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων. Οπότε, νομίζω ότι ένας σημαντικός ρόλος των δημόσιων συζητήσεων που κάνουμε και ένας ρόλος που έχετε κι εσείς να παίξετε ως καθηγητές είναι να μπορούμε να κάνουμε αυτή την ορθολογική ανάλυση και να μην παθιαζόμαστε από συναισθηματικές αντιδράσεις, οι οποίες ειδικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κατά κανόνα δεν οδηγούν σε καλό. Σίγουρα δεν μας οδήγησαν σε καλό τις φορές που επικράτησαν, αν κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας μας τα τελευταία 200 χρόνια.»

* Ολόκληρη η ομιλία-δηλώσεις του Πρωθυπουργού εδώ: https://primeminister.gr/2021/02/12/25863