Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

«Ψίχουλα» ελπίδας για την πολυπόθητη ελευθερία...

Αγγλία: Μετά τις 21 Ιουνίου το τέλος της καραντίνας, αν όλα πάνε καλά φυσικά…

Αυτό ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καταλήγοντας ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν θα απαλλαγεί ποτέ από τον κορονωιό όπως και όλος ο κόσμος…

Το πλάνο που ανακοινώθηκε δεν είναι δεσμευτικό από τις ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν... αλλά με το πώς θα τα πάει η Αγγλία με τον κορονωιό και απλά δίνει στον κόσμο μία αμυδρή ελπίδα για ελευθερία, τόση ώστε να μην αντιδράει σε οποιαδήποτε περιοριστικά-απαγορευτικά μέτρα του επιβάλλει η κυβέρνηση.

Έτσι:

Στις 8 Μαρτίου ανοίγουν τα σχολεία και εξωσχολικές αθλητικές δραστηριότητες, θα επιτρέπονται μέχρι δυο άτομα σε δημόσιους χώρους και θα τους επιτρέπεται να κάτσουν μαζί για ένα καφέ, ποτό ή πικνίκ…

Στις 29 Μαρτίου θα επιτραπούν οι συγκεντρώσεις μέχρι 6 άτομα ή η συνάντηση δύο νοικοκυριών σε ιδιωτικούς χώρους. Θα ανοίξουν ανοιχτοί αθλητικοί χώροι όπως γήπεδα μπάσκετ, τένις και θα επιτραπούν οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες και σε ενήλικες.

Στις 12 Απριλίου ανοίγουν καταστήματα, κουρεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, θεματικά πάρκα, ζωολογικοί κήποι, επιτρέπονται συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους κ.α. Παραμένουν οι περιορισμοί για άτομα διαφορετικών οικογενειών. Κηδείες μέχρι 30 άτομα και γάμοι με 15 καλεσμένους.

Στις 17 Μαΐου θα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 30 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, θα επιτρέπεται η συναναστροφή δύο διαφορετικών οικογενειών σε κλειστούς χώρους. Ανοίγουν κινηματογράφοι, ξενοδοχεία και αθλητικές δραστηριότητες. Έως 10.000 θεατές σε αγώνες που γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Στις 21 Ιουνίου θα αρθούν οι περισσότεροι περιορισμοί και θα επιστρέψει η Αγγλία σε «κανονικότητα».