Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η πανδημία του covid-19 υπέβαλε το εθνικό σύστημα υγείας σε σκληρή δοκιμασία.

Τα νοσοκομεία της χώρας, δέχθηκαν δυσανάλογα μεγάλο αριθμό ασθενών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η θεραπεία της νόσου δεν κατέστη δυνατή παρ’ότι η επιστημονική κοινότητα έχει επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις της γι’αυτό. Το Νοσοκομείο Κατερίνης ως νοσοκομείο νοσηλείας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid -19 δέχθηκε σε μεγάλη ένταση και ποσότητα περιστατικά προς νοσηλεία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο μέσα σε ένα τόσο δυσμενές περιβάλλον, οι ιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό και όλο εν γένει το προσωπικό του Νοσοκομείου Κατερίνης στρατεύτηκε με όλες τις δυνάμεις του σε έναν πόλεμο με τον αόρατο εχθρό και ανταπεξήλθε κατά τον δυνατόν καλύτερο τρόπο στη δοκιμασία.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κατερίνης αναγνωρίζει την τεράστια και άοκνη προσπάθεια του συνόλου του προσωπικού του νοσοκομείου κάτω από πρωτοφανείς και ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και εκφράζει τις ευχαριστίες του. Αναδεικνύεται συγχρόνως η απόλυτη ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου με περαιτέρω ανθρώπινο δυναμικό σε ιατρούς και νοσηλευτές.

Οι μεμονωμένες επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα τελευταία, από συγκεκριμένα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου μας, μας βρίσκουν παντελώς αντίθετους διότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τις περισσότερες φορές από άγνοια, και αδικούν τον τεράστιο αγώνα των συναδέλφων μας. Και φυσικά για κάθε πολίτη που θεωρεί ότι αδικήθηκε υπάρχει πάντα η νόμιμη οδός σε ένα κράτος δικαίου.

Ο αγώνας κατά του Covid-19 συνεχίζεται με μεγαλύτερο σθένος και οργάνωση μέχρι την τελική νίκη. Και πρωταγωνιστές σ’αυτή τη νίκη θα είναι οι συνάδελφοι γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας.

Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης 
Κατερίνη 22/2/2021
Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων

Για το Δ.Σ. του Σωματείου
Εργαζομένων του Γ.Ν. Κατερίνης
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας