Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Το δυστύχημα του Ιάσωνα αποκαλύπτει την αλαζονεία της εξουσίας και το έλλειμμα δημοκρατίας - Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Η υπόθεση του Ιάσωνα, του 23χρονου που χτυπήθηκε θανάσιμα από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της κ. Μπακογιάννη, και μάλιστα ακριβώς έξω από τον “Ναό της Δημοκρατίας”...

δείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο πώς αντιλαμβάνονται τη ζωή του απλού πολίτη όχι μόνο όσοι κατέχουν εξουσία αλλά και όσοι μετέχουν αυτής… εξ αντανακλάσεως: οδηγός, φρουροί, αστυνομικοί, τη στιγμή του δυστυχήματος φέρθηκαν αυθόρμητα με έναν αχαρακτήριστο τρόπο. Προφανώς, θεώρησαν αυτονόητο ότι τα “υψηλά πρόσωπα”, αλλά και όλος ο περίγυρός τους, ακόμα και οι εργαζόμενοι σε αυτά, υπόκεινται σε ένα άλλο καθεστώς, με άλλους, “ειδικούς” νόμους – ή μάλλον χωρίς κανένα νόμο!

Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του οδηγού που χτύπησε τον νεαρό θα είχε κυνηγηθεί και θα είχε συλληφθεί πάραυτα. Οποιοσδήποτε άλλος θα είχε να αντιμετωπίσει την κατηγορία της εγκατάλειψης θύματος. Οποιοσδήποτε άλλος. Όχι όμως ο οδηγός της κ. Μπακογιάννη! Αυτός συνέχισε κανονικά τον δρόμο του ανενόχλητος, μπροστά σε πλήθος αστυνομικών και φρουρών της Βουλής, οι οποίοι μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία συγγενή του θύματος, του άνοιξαν και την πύλη για να περάσει. Φτάνοντας μάλιστα στο σημείο, να διώχνουν εκφοβίζοντας τον αυτόπτη μάρτυρα που έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος!

Η ειρωνεία είναι ότι τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης παρακινούσε τον κόσμο να μην πιστεύει τα social media, αυτά ήταν που έφερναν στο φως το τραγικό δυστύχημα, για το οποίο δεν θα μαθαίναμε ποτέ. Επί δύο ημέρες η κ. Μπακογιάννη συνέχισε αμέριμνα τη ζωή της – δεν έγινε και τίποτα σημαντικό άλλωστε – μέχρις ότου αναγκάστηκε λόγω των δημοσιευμάτων, να κάνει μια δήλωση όπου υπόσχεται ότι “η υπόθεση θα ερευνηθεί”. Πραγματικά, τι είδους έρευνα χρειάζεται; Η ταυτότητα του δράστη είναι γνωστή, όπως γνωστές είναι και οι ταυτότητες των συνεργών του, που τον διευκόλυναν στη φυγή του. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του νεαρού Ιάσωνα, που η ατυχής συνάντησή του με τους “κυρίους της αυλής” τόσο απότομα και τόσο άδικα του στέρησε τη ζωή.

Ορκιζόμαστε ενώπιόν τους και ενώπιον του ελληνικού λαού ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα έως ότου η ισονομία, ένα από τα τρία βασικά χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, αποκατασταθεί στη χώρα μας.

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ