Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Ακόμα στέλνουν τα τάμπλετ...

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος που μαθητές-τριες υποχρεώνονται να παρακολουθούν μαθήματα μέσω υπολογιστών, τάμπλετ και κινητών τηλεφώνων, χωρίς καμία βοήθεια από το υπουργείο Παιδείας και από την κυβέρνηση.


Παιδιά έκαναν «μάθημα» και συνεχίζουν (άγνωστο για πόσο καιρό ακόμα) να αποβλακώνονται (κάποιοι το λένε τηλεκπαίδευση...), μπροστά σε οθόνες, επιβαρύνοντας τα μάτια και το μυαλό τους σε αυτή την νεαρή ηλικία και φυσικά δεν μαθαίνουν τίποτα ή στην καλύτερη περίπτωση κάνουν «συντήρηση» όσων έχουν μάθει μέσα από την φυσική τους παρουσία στα σχολεία.

Ακόμα και σε αυτή την λάθος επιλογή της τηλεκπαίδευσης, το κράτος είναι απόν. Κανένα ενδιαφέρον για ενίσχυση των οικογενειών με τεχνολογία, με μειωμένα τέλη σύνδεσης στο διαδίκτυο, τίποτα εντελώς!

Οικογένειες με πολλά παιδιά, με γονείς που εργάζονται (αναγκαστικά) μέσω υπολογιστή, «μαλώνουν» ποιος θα πρωτοχρησιμοποιήσει τον υπολογιστή σε ένα δίκτυο που δεν μπορεί να σηκώσει πολλές συνδέσεις για την πλειοψηφία των χρηστών του και στην ουσία σέρνεται. Διακοπές, αποσυνδέσεις, κολλήματα, κάκιστη ποιότητα ήχου και εικόνας είναι αυτά που εισπράττουν οι οικογένειες μέσα από την εμπειρία της ψηφιακής «επανάστασης» της κυβέρνησης.

Φτάσαμε μέσα Μαρτίου και ακόμα περιμένουν τα παιδιά τα τάμπλετ. Κάποια στιγμή θα τα πάρουν, τώρα θα είναι πριν το Πάσχα, μετά το Πάσχα, πριν το καλοκαίρι...

Χθες Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, αναμενόταν να υπογραφεί η ΚΥΑ για τα 200 ευρώ ενίσχυσης για την αγορά τάμπλετ ή άλλου τεχνολογικού μέσου για οικογένειες με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια. Και εδώ τα κριτήρια είναι οριζόντια χωρίς να υπολογίζει των αριθμό των μελών μίας οικογένειας, αφού είτε 1-2 παιδιά έχεις, είτε 4-6 παιδιά, αν δεν πληρούν οι οικογένειες συγκεκριμένα κριτήρια δεν δικαιούνται αυτά τα 200 ευρώ.

Μετά την υπογραφή της ΚΥΑ και αν θα έχουν πέσει όλες οι υπογραφές, θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον πρώτα οι προμηθευτές του ηλεκτρονικού τεχνολογικού εξοπλισμού και μετά να ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους.

Αυτή είναι η... «ομορφιά» του ελληνικού κράτους! Μία απλή διαδικασία που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί τον πρώτο άντε δεύτερο μήνα της τηλεκπαίδευσης έχει τραβήξει έναν χρόνο και βλέπουμε. Γιατί δεν έβαλε το Υπουργείο τα 200 ευρώ στους λογαριασμούς των οικογενειών και χρειάζεται να γράφουμε για όλες αυτές τις... παλαβομάρες;

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση ήταν το πως θα «τάϊζε» τα ΜΜΕ για να υποστηρίζουν την αποτυχημένη (σύμφωνα με τα αποτελέσματα) πολιτική της στην αντιμετώπιση του κορονωιού. Ή απλά θα μπορούσαν να πουν, ότι είναι ανίκανοι...