Τρίτη 25 Μαΐου 2021

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΕΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

του Στέλιου Παπαθεμελή*


Νέο όπλο και μάλιστα πυρηνικό κατά του Ερντογάν στη Τουρκία. Χαμός στη Τουρκία με την τουρκική εκδοχή της σειράς «La casa del papel»!

Η τουρκική τηλεοπτική βερσιόν του γνωστού ισπανικού σήριαλ στην παγκόσμια πλατφόρμα NETFLIX έχει γίνει το νέο «όπλο» της αντιπολίτευσης κατά του Ερντογάν! Ο αρχηγός της Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υποστηρίζει ότι η τουρκική βερσιόν της ισπανικής σειράς «La casa del papel» έχει από καιρό γυριστεί στην Τουρκία, αλλά στην πραγματική ζωή! Η αξιωματική αντιπολίτευση «χτυπά» και πάλι την κυβέρνηση με το θέμα της οικονομίας, παίρνοντας αφορμή αυτή την φορά από την έναρξη γυρισμάτων για την τουρκική έκδοση της διάσημης ισπανικής σειράς «La casa del papel».

Συγκεκριμένα ο Αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τονίζει ότι «η τουρκική βερσιόν της ισπανικής σειράς la casa del papel έχει από καιρό γυριστεί στην Τουρκία ως ταινία μικρού μήκους και οι ληστές στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας δεν μπήκαν από τον τοίχο αλλά από την πίσω πόρτα».

Πολύ καλά τα λέει ο Κεμάλ και ακόμη καλύτερα θα κάνει αν κρίνουμε από την είδηση που μας έρχεται από την Μαδρίτη!

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ υποσχέθηκε να «αποκαταστήσει την τάξη (…) στα σύνορα» μετά την εισροή περίπου 6.000 παράνομων μεταναστών στον ισπανικό θύλακα τής Θέουτα από το γειτονικό Μαρόκο, την οποία χαρακτήρισε δικαίως «σοβαρή κρίση για την Ισπανία και επίσης για την Ευρώπη».

Στο μεταξύ ο υπουργός εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε Μαριάσκα ανακοίνωσε πως η Μαδρίτη έστειλε πίσω στο Μαρόκο 2.700 μετανάστες από αυτούς που εισήλθαν παράνομα στη χώρα του σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Ε.Ε. επιμένει με δηλώσεις- ευχολόγια. Είναι χαρακτηριστικό πως χτες η αρμόδια επίτροπος Ιλβα Γιόχανσον χαρακτήρισε «ανησυχητική» την είσοδο των μεταναστών και κάλεσε το Μαρόκο να εμποδίσει τις «άτακτες αναχωρήσεις» από την επικράτειά του.

* Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
E-mail: stpapathemelis@gmail.com