Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Τι έλεγε για τον ποταμό Πέλεκα (Λεύκος), ο πρώην και τι υποσχέθηκε ο νυν...

Τα γραπτά μένουν, όπως και τα βίντεο, για αυτό ας θυμηθούμε τι είχαν υποσχεθεί για την αναβάθμιση του ποταμού Πέλεκα (Λεύκος) ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης και νυν βουλευτής κ. Σάββας Χιονίδης, αλλά και τι αναφέρει στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο νυν Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος.











Έτσι λοιπόν στις 24 Ιουνίου 2017 και κατά την διάρκεια εκδηλώσεων στο θεατράκι του πάρκου Κατερίνης για την "Μάχη της Πύδνας" ο τότε Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στον χαιρετισμό του, λέει μεταξύ άλλων τα εξής:

➤ "Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ταινία την Μάχη της Πύδνας και να μεταφράσουμε το βιβλίο του Γιώργου Ράπτη στα Αγγλικά."

➤ "Θα πρέπει από τώρα να βρούμε το σημείο όπου θα γίνει (αν καταφέρουμε να το φτιάξουμε) το μνημείο-τύμβος για τους 25.000 νεκρούς Μακεδόνες της Μάχης της Πύδνας, στον "αναβαθμισμένο" πλέον Πέλεκα (Λεύκος ποταμός) στον οποίο γίνεται τώρα μια μεγάλη ανάπλαση." Συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης.


Τελικά από όσο γνωρίζουμε, ταινία δεν έγινε, στον Πέλεκα δεν είδαμε κάποια μεγάλη "ανάπλαση" και ούτε μνημείο φτιάχτηκε...

➤ Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Δήμαρχου Κατερίνης (ο ανεπαρκής φωτισμός δεν οφείλεται σε δικό μας τεχνικό πρόβλημα, αλλά σε πρόβλημα στον φωτισμό στο θεατράκι του πάρκου) :


Στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο νυν Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος αναφέρει τα εξής: «Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας και κοίτη ποταμού Πέλεκα σημεία αναφοράς για την πόλη της Κατερίνης. Προχωρούμε σε ήπιες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις. Τοποθετούμε υπαίθρια όργανα γυμναστικής προκειμένου να μετατραπούν σε χώρους άθλησης, αναψυχής και περιπάτου. Προχωρούμε σε δενδροφύτευση στην περιοχή του Πέλεκα.»

➤ Δύο χρόνια αργότερα δεν έχουμε δει κάποια "ήπια αρχιτεκτονική παρέμβαση", δεν είδαμε ούτε υπαίθρια όργανα γυμναστικής, αλλά ούτε και δεδροφυτεύσεις...

Βέβαια, ο νυν Δήμαρχος Κατερίνης, έχει ακόμα δύο χρόνια να ολοκληρώσει την θητεία του, οπότε έχουμε άλλα δύο χρόνια να περιμένουμε για να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του (όχι μόνο για τον ποταμό Πέλεκα...).