Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

«ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με αφορμή τη χθεσινή 20 Ιουλίου, 47 χρόνια μετά τον καταραμένο Ιούλιο του 1974, υπό το φως και της νέας παράνομης επίσκεψης Ερτογάν στα κατεχόμενα εδάφη μας, δηλώσατε μεταξύ άλλων ότι, «σαράντα επτά χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τα τετελεσμένα του αίματος απορρίπτονται από τον πολιτισμένο κόσμο».

Αφού είναι έτσι κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί καθημερινά διακηρύττετε και υποστηρίζετε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι η ΔΔΟ, της οποίας η βάση των δύο ζωνών επί της οποίας θα λειτουργήσει η ΔΔΟ, αποτελεί τετελεσμένο ποταμών αιμάτων, που χύθηκαν το 1974;

Θυμίζουμε: τους ποταμούς αιμάτων τόσο των προδομένων Εθνοφρουρών μας όσο και των Ελδυκαρέων., οι οποίοι προδομένοι προσπαθούσαν μάταια, να απωθήσουν τον Τούρκο εισβολέα.

Θυμίζουμε επίσης τον ποταμό αιμάτων αιχμαλώτων στρατιωτών και πολιτών, οι οποίοι άνανδρα και εγκληματικά δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τα Τουρκικά στρατεύματα κατοχής, ως μέτρο Εθνικού ξεκαθαρίσματος των κατεχομένων ώστε, να δημιουργηθούν οι γεωγραφικές συνθήκες των δύο ζωνών για να μπορεί να εφαρμοσθεί λύση ΔΔΟ.

Αφού λοιπόν κύριε Μητσοτάκη τα τετελεσμένα του αίματος του 1974 απορρίπτονται από τον πολιτισμένο κόσμο, πρώτος εσείς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι που πρέπει να σταματήσετε να στηρίζετε λύση ΔΔΟ, η οποία θα εδράζετε πάνω σε τετελεσμένα του αίματος του 1974.

Πρέπει και οι δύο, να προχωρήσετε στην επανατοποθέτηση του Κυπριακού και με μια καλά σχεδιασμένη ενιαία, Ελληνική Εθνική στρατηγική, να ηγηθείτε ενός καθαρά αντικατοχικού αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου ώστε να τιμηθούν και τα αίματα που χύθηκαν το 1974..

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.