Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Σε αναβρασμό οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας

Σε αναβρασμό είναι οι εκπαιδευτικοί στην Πιερία (όπως και σ’ όλη την Ελλάδα. Στοχοποιήθηκαν με συνεχόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και του Πρωθυπουργού, ως οι επόμενοι υποψήφιοι στην λίστα της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ», είναι εκατοντάδες οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πιερία που είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Δεν έχουν μείνει όμως με σταυρωμένα χέρια. Ήδη έχουν οργανωθεί σε ομάδες ώστε να είναι έτοιμοι όταν θα έρθουν τα «κακά μαντάτα» από την κυβέρνηση. Βρίσκονται σε συνεννόηση και με άλλους εκπαιδευτικούς ανά την επικράτεια, και σε προχωρημένη επαφή με δικηγορικά γραφεία ώστε να οργανώσουν την νομική τους άμυνα εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο. Δεν πρόκειται να ενδώσουν στον κυβερνητικό εκβιασμό και προετοιμάζονται για αγώνα διαρκείας χωρίς εκπτώσεις στα πιστεύω τους.

Σε αυτό τους τον αγώνα συντάσσονται μαζί με άλλους επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται από την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού (όπως οι υγειονομικοί) και συντονίζουν τις δράσεις τους ώστε να παρουσιαστούν σαν μία ενωμένη γροθιά απέναντι στο κυβερνητικό αυταρχικό και υγειονομικό απαρτχάιντ που επιθυμεί να «καταβροχθίσει» δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες. Θεωρείται από πολλούς ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι η «τελευταία άμυνα» των εργαζομένων στο δημόσιο απέναντι στις βλέψεις της κυβέρνησης να εμβολιάσει υποχρεωτικά όλους τους δημόσιους υπάλληλους και κατά επέκταση και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Η έκβαση του αγώνα τους θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες των ελεύθερων ανθρώπων να παραμείνουν ελεύθεροι.