Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Δεν ήταν η Εθνική που ξέρουμε...

Αδίκησαν τους εαυτούς τους οι διεθνείς μας στο μπάσκετ με την ήττα-διασυρμό από την Τσεχία στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά στον Καναδά με σκορ 97-72.

Έτσι χθες τα ξημερώματα είδαμε μία άλλη ομάδα, άγνωστη σε όλους μας που καμία σχέση δεν είχε με την ομάδα που πάλεψε με τον Καναδά και κέρδισε Κίνα και Τουρκία.

Λες και κάποιος κακός μάγος αντικατέστησε χθες τους ταλαντούχους διεθνείς μας με κάποιους... άγνωστους προς εμάς αλλά και στο άθλημα τύπους! Κοιμισμένοι και υπνωτισμένοι οι Έλληνες μπασκετμπολίστες έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια από τους αντιπάλους τους προσφέροντας μας το πικρό ποτήρι όχι της ήττας, αλλά της πολύ κακής εμφάνισης. Γιατί η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα, ακόμα και από υποδεέστερες ομάδες, ο διασυρμός όμως και η εμφάνιση του στυλ "άντε να τελειώνουμε να πάμε διακοπές" δεν χωνεύονται εύκολα!

Δεν σταματήσαμε να αγαπάμε την Εθνική μας, έστω και με αυτή την ανεξήγητη ήττα (ανεξήγητη με τον τρόπο που ήρθε), αλλά ο Έλληνας δεν μπορεί να δεχτεί αμάσητη μία τέτοια απαράδεκτη εμφάνιση. Φυσικά και δεν σβήσαμε σε μία νύχτα όλες τις χαρές που μας μοίρασε αυτά τα χρόνια η ομάδα μας και ούτε πρόκειται να το κάνουμε. Χθες το βράδυ όμως, πικραθήκαμε όλοι μας για αυτόν τον λόγο, γιατί αγαπάμε την Εθνική μας και θέλουμε να βλέπουμε τους διεθνείς μας να «ματώνουν» μέσα στο γήπεδο για την φανέλα, το εθνόσημο, την πατρίδα μας, έστω και αν οι Έλληνες μπασκετμπολίστες δεν μπορούν ούτε καν να ψελλίσουν τον εθνικό μας ύμνο όταν ακούγεται από τα μεγάφωνα. Εμείς τους αγαπάμε, τους στηρίζουμε, θα τους ξαναδώσουμε συγχαρητήρια, αλλά και θα τους κρίνουμε όποτε αυτό χρειαστεί.