Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Μετάλλια, ρεκόρ και προκρίσεις για την ομάδα στίβου του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης

Με δύο μετάλλια, ένα χρυσό κι ένα αργυρό και δύο “εισιτήρια” για τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις στίβου της κατηγορίας, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ταλίν της Εσθονίας από 15-18 Ιουλίου και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ναϊρόμπι της Κένυας τον Αύγουστο, επέστρεψε από το Καυτανζόγλειο Στάδιο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 χθες το βράδυ η ομάδα στίβου του Αρχέλαου Κατερίνης.

Η Άννα Χατζηπουργάνη στην πρώτη της φετινή κούρσα πέτυχε μια μεγάλη επίδοση, ικανή να εξασφαλίσει την συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Κ20. Είναι σημαντικό επίσης το γεγονός ότι όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες του Αρχέλαου που συμμετείχαν πέτυχαν ατομικά ρεκόρ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα


100 μέτρα

Σοφία Κωνσταντινίδου 12¨33 

Η 17χρονη Σοφία συνέτριψε τις ατομικές της επιδόσεις δύο φορές μέσα στην ημέρα και συμμετείχε στον τελικό των 100μ γυναικών τερματίζοντας 10η στην γενική κατάταξη και είναι χαρακτηριστικό ότι είχε μόλις την 4η καλύτερη επίδοση μεταξύ των συνομηλίκων της.

200 μέτρα

Κωνσταντίνα Μακρίδου 27”69 

Η 17χρονη Κωνσταντίνα πέτυχε ατομικό ρεκόρ και αγωνίστηκε στην τρίτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος το πρωί της Κυριακής.


400 μέτρα εμπόδια γυναικών

Άννα Χατζηπουργάνη 60”20 , 1η , όρια για Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο
Κατερίνα Νατσιοπούλου 64”15 , 7η , βελτίωσε την καλύτερη ατομική της επίδοση

Η 18χρονη Άννα και η 16χρονη Κατερίνα συνεχίζουν την “παράδοση” των σπουδαίων εμποδιστριών που βγαίνουν από τον Αρχέλαο Κατερίνης και το “ σχολείο” του ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Μαντζόλη. Η Άννα στις πρώτες αγωνιστικές κούρσες της χρονιάς και η Κατερίνα μόλις στην τρίτη συμμετοχή της στο αγώνισμα συνολικά άφησαν μεγάλες υποσχέσεις για τη συνέχεια.


Ομάδα 4x100 γυναικών 52”17 13η θέση


Συμμετείχαν με τη σειρά που αγωνίστηκαν οι: Σταγκίδου Νικολέτα- Μαυρίδου Όλγα- Πανιώρη Σοφία- Μακρίδου Κωνσταντίνα

Μια ατυχία σε μια από τις αλλαγές κράτησε την ομάδα από μια πολύ καλύτερη επίδοση και θέση, αλλά είναι σημαντικό ότι κατόρθωσαν και τερμάτισαν έγκυρες δείχνοντας ωριμότητα και μαχητικότητα. Να σημειωθεί ότι οι αθλήτριες είναι δύο 17χρονες και δύο 16χρονες.


Ομάδα 4x400 γυναικών 3”57”18 2η θέση



Συμμετείχαν με τη σειρά που αγωνίστηκαν οι:

Σταγκίδου Νικολέτα – Κωνσταντινίδου Σοφία- Νατσιοπούλου Κατερίνα -Χατζηπουργάνη Άννα. Μια μεγάλη μάχη στο κλείσιμο των αγώνων έφερε το αργυρό μετάλλιο πίσω από την ομάδα του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και άνθισε χαμόγελα στα χείλη των κουρασμένων αλλά ευχαριστημένων κοριτσιών. Θέλανε πολύ το χρυσό, πάλεψαν για την πρώτη θέση με πάθος, αλλά οι συναγωνίστριες τους της ομάδας του ΣΑΚΑ ήταν και αυτές πολύ δυνατές.


Η αυλαία των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων στίβου κλείνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου με το πρωτάθλημα Κ18 όπου η ομάδα μας θα είναι παρούσα και ελπίζουμε σε επιτυχίες.


* Στην φωτογραφία η ομάδα της σκυτάλης 4χ400. (Από δεξιά Κωνσταντινίδου Σοφία-Μαντζόλης Νίκος-Χατζηπουργάνη Άννα-Νατσιοπούλου Κατερίνα -Σταγκίδου Νικολέτα)