Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Με το καθεστώς αναστολής των 125 εργαζομένων στο Γ. Ν. Κατερίνης το κενό που δημιουργήθηκε έχει διαταράξει την λειτουργία του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται...

να μην έχουν καλή εξυπηρέτηση,  με πολλές ώρες αναμονής στα Ε.Ι, να έχουμε κλινικές που υπολειτουργούν κ.α.

Χάνεται εξειδικευμένο προσωπικό χωρίς να αντικαθίσταται. Η αντικατάσταση του προσωπικού που τέθηκε σε αναστολή δεν επιτυγχάνεται με τρίμηνες προσλήψεις.

Η Κίνηση Εναντίωσης κατά της Υποχρεωτικότητας και του Διχασμού Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, επιθυμεί ο κόσμος της Πιερίας να στηρίξει τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα του για μια καλύτερη ποιότητα παρεχόμενης Υγείας προσιτή σε κάθε πολίτη της. Μία καλύτερη Υγεία για όλους μας!


«Το εμβόλιο βλάπτει σοβαρά το ΕΣΥ»


Αγαπητέ συμπολίτη,

Είμαι ο υγειονομικός που μέχρι χθες ήμουν εδώ εξυπηρετώντας τις δικές σου ανάγκες, ο «ήρωας» όπως με αποκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση. Είμαι αυτός που επί ενάμιση χρόνο έδωσα την μάχη μέσα στους θαλάμους covid-19, ζώντας έναν εφιάλτη πρωτόγνωρο για όλους μας, πολλές φορές μάλιστα χωρίς μάσκες, χωρίς γάντια και στολές, για να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου. Δεν μπορώ να πω, «χόρτασα» χειροκροτήματα.

Είμαι αυτός που μέχρι 31 Αυγούστου ήμουν καλός και ακίνδυνος για την δημόσια υγεία, αλλά από 1η Σεπτεμβρίου με θεώρησαν επικίνδυνο και με έβγαλαν σε αναστολή εργασίας χωρίς αποδοχές. Μου στέρησαν ακόμα και το δικαίωμα της επιβίωσης, αφού δεν μου επιτρέπεται να εργαστώ κάπου αλλού για όσο διάστημα θα με έχουν σε αναστολή.

Αγαπητέ συμπολίτη, από πρώτη του Σεπτέμβρη το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, «τιμωρείται» από την κυβέρνηση γιατί δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί με ένα εμβόλιο που ακόμη βρίσκεται στο στάδιο των πειραμάτων. Με ένα εμβόλιο αυξημένων παρενεργειών, με ένα εμβόλιο που δεν καλύπτει από τον covid-19 και τις μεταλλάξεις του, αφού ο εμβολιασμένος και νοσεί και μεταδίδει με το ίδιο ιικό φορτίο όπως και ο ανεμβολίαστος. Από πρώτη Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα έχουν περάσει 20 ημέρες και δεν έχουν καλυφτεί τα κενά που δημιούργησαν με τις πράξεις αναστολής σε 130 περίπου υγειονομικούς του νοσοκομείου μας.

Ήδη από τον Μάιο του 2021 ο Ξενώνας Τερψιχόρη του Ψυχιατρικού Τομέα έχει κλείσει λόγω ελλείψεων προσωπικού. Κάτι ανάλογο γίνεται και σε κλινικές του Γ.Ν. Κατερίνης που λειτουργούν με ένα νοσηλευτή στην βάρδια, διεργασία που είναι άκρως επικίνδυνη για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών.

Όλα αυτά τα βιώνεις ήδη εσύ όταν χρειαστεί να έρθεις στο νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή που διαλύουν την πρωτοβάθμια υγεία καθώς έχουν θέσει σε αναστολή το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ.

Αγαπητέ συμπολίτη, στόχος της κυβέρνησης δεν είναι ο εμβολιασμός μας. Στόχος της είναι το ξεπούλημα της Δημόσιας υγείας. Χρησιμοποιεί το εμβόλιο ως «Δούρειο Ίππο» και τους ανεμβολίαστους ως άλλοθι, για να παραδώσει τα νοσοκομεία στα χέρια ιδιωτών εργολάβων.

Αγαπητέ συμπολίτη, σε καλούμε να είσαι κι εσύ μαζί μας στον αγώνα υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας, γιατί μας αφορά όλους. Αν καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τότε ο απλός πολίτης θα έχει παροχές υγείας μόνον βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το σύνθημα λοιπόν «Ψωμί- Υγεία- Ελευθερία» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.


ΚΕΝΥΔ (Κίνηση Εναντίωσης κατά της Υποχρεωτικότητας και του Διχασμού Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης)