Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Δίας Δίου - Αναγέννηση Κολινδρού 2-0

Με το δεξί στο 2022 ο Δίας, 2-0 την Αναγέννηση Κολινδρού.

Με τον ιδανικότερο τρόπο καλωσόρισε το νέο έτος ο Δίας Δίου ο οποίος πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο μέρος επικράτησε με 2-0 επί της Αναγέννησης Κολινδρού στο γήπεδο του Δίου σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε αργό τέμπο και ένταση με τις δυο ομάδες να είναι πολύ επιφυλακτικές, τον Δία να έχει μία ανούσια υπεροχή και τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζουν τρεις καλές στιγμές για να προηγηθούν στο σκορ, δύο με τον Μαντζουράκη με κεφαλιά και λόμπα αντίστοιχα και μία με γυριστή κεφαλιά του Αποστολίδη που αποσόβησε με εκπληκτική επέμβαση ο Παπανικολάου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δίας άλλαξε το σχηματισμό του και αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή της εικόνας του, καθώς η ομάδα μας έγινε το αφεντικό του ματς, ήταν πολύ περισσότερο κινητική μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε τον αντίπαλο στο δικό του μισό και έφτασε στην επίτευξη δύο τερμάτων στο 67’ με τον Κυπαρίσση και στο 82’ με τον Χρήστο Καραθάνο ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Με αυτή τη νίκη ο Δίας έφτασε τους 28 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας την Κυριακή (23/1 – 15:00) στη Νεοκαισάρεια απέναντι στον Αχιλλέα για την 15η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Δίας είχε την υπεροχή της μπάλας και τον έλεγχο του ματς, αλλά τις σημαντικές ευκαιρίες τις είχε η Αναγέννηση Κολινδρού. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο ο Μαντζουράκης βρέθηκε δύο φορές αφύλακτος μέσα στην περιοχή του Δία και με ισάριθμες κεφαλιές άγγιξε το γκολ. Ο Δίας αντέδρασε στη συνέχεια, χάνοντας και εκείνος με τη σειρά του δύο καλές ευκαιρίες μετά από ωραίους συνδυασμούς, με μία παράλληλη μπαλιά του Ευαγγελόπουλου και μια του Μανίκα αλλά και στις δύο περιπτώσεις δεν προέκυψε κάποια τελική προσπάθεια, καθώς στην πρώτη ο Τόλιος με υπερένταση και στη δεύτερη η άμυνα των φιλοξενουμένων αποσόβησαν τελευταία στιγμή τον κίνδυνο.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η ομάδα μας με την αλλαγή του συστήματος άλλαξε την εικόνα της και παρουσίασε σημαντικές ευκαιρίες πριν να ανοίξει το σκορ, με τους Κυπαρίσση, Μανίκα και Καραμήτρο. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις και με τις πολύ καλές εκτελέσεις των στατικών φάσεων που είχαν από τον σπεσιαλίστα του είδους Αποστολίδη.

Το πρώτο γκολ του Δία επετεύχθη στο 67ο λεπτό όταν ύστερα από εξαιρετικό ομαδικό συνδυασμό, ο Χρήστος Καραθάνος από το χώρο του κέντρου πάσαρε στον Νίκο Καραμήτρο, εκείνος με εξαιρετική κούρσα και κατόπιν με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Μανίκα έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον έμπειρο φορ να πασάρει στον Κυπαρίσση ο οποίος πλάσαρε ιδανικά από το ύψος του πέναλτι τον Τόλιο που ήταν αδύνατον να αντιδράσει, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα μας.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Κολινδρού ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε προκειμένου να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως οπότε χρειάστηκε τόσο ο Στέφανος Παπανικολάου όσο και η καλά οργανωμένη άμυνα του Δία έκαναν σωστά τη δουλειά τους αποτρέποντας το γκολ.

Στο 82’ ο Δίας κατάφερε να κλειδώσει ουσιαστικά το ματς, όταν έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση της ομάδας μας ο Χρήστος Καραθάνος έκλεψε τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έπαιξε το ένα-δύο με τον Μανίκα, βγήκε σε θέση τετ α τετ και με άψογο πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας μας δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στο Δία και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γιαμούζης με α’ βοηθό την κα. Δ. Τσικλητάρη και β’ βοηθό τον κ. Κουκιώτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Παπανικολάου, Λαζαρίδης, Ευαγγελόπουλος, Αλεξανδρίδης, Πεΐδης (89' Σπυριδόπουλος), Καλουσίδης, Καραμήτρος, Χ.Καραθάνος, Κυπαρίσσης (88' Ν.Καραθάνος ), Παγωνίδης, Μανίκας (85' Ζαβαντίας).

Αναγέννηση Κολινδρού (Ηλίας Μποταίτης): Τόλιος, Δημάκης, Λαδάς (80' Πρασσάς), Γούτσιος, Αποστολίδης, Μπουρανής, Πατατούκας, Κοσμίδης, Ματζουράκης, Β.Καμπερίδης, Χ.Καμπερίδης.

Γραφείο Τύπου Δία Δίου