Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Τι στηρίζει αυτό το καρφί; (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα καρφί στηρίζεται το πάνω δοκάρι της εστίας χάντμπολ στο βοηθητικό κλειστό γήπεδο στο Β΄ ΔΑΚ.

Σε αυτή την εστία κάνουν προπόνηση μικρά παιδιά (Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου) των ακαδημιών χάντμπολ του Αρχέλαου Κατερίνης αλλά και του Ορφέα Κατερίνης.

Το πάνω δοκάρι της εστίας κουνιέται και όποτε το βρίσκει η μπάλα ο τερματοφύλακας πιάνει το κεφάλι του, μην του έρθει στο κεφάλι το δοκάρι!

Είναι αξιοπρεπείς αυτές οι συνθήκες άθλησης που βιώνουν τα παιδιά που αθλούνται στο βοηθητικό κλειστό γήπεδο του Β΄ ΔΑΚ;

Και δεν είναι μόνο το δοκάρι αυτής της εστίας χάντμπολ. Όλες οι εστίες χάντμπολ έχουν τα θέματα τους. 

➤ Από πότε έχει να γίνει ανανέωση του αθλητικού υλικού στο Β΄ ΔΑΚ; Δάπεδα, εστίες, μπασκέτες, κ.α.;

➤ Υπάρχει υπεύθυνος από τον Δήμο Κατερίνης ή από τον ΟΠΠΑΠ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) που να ελέγχει την κατάσταση των εστιών, των μπασκετών, των δαπέδων, των οροφών που στάζουν νερό, κ.α., στο Β'  ΔΑΚ και να προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για την συντήρηση και την ασφαλή χρήση τους από τους αθλούμενους;

Το Β΄ ΔΑΚ έχει άμεση ανάγκη από ένα επιστάτη, που θα ενημερώνει τους υπευθύνους για τυχόν προβλήματα που υπάρχουν ή προκύπτουν ώστε να λύνονται εν τη γεννέση τους!

Έχει ανάγκη από καθαρίστριες. Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά, οι προπονητές και οι γονείς να σκουπίζουν και να σφουγγαρίζουν τα δάπεδα!

Και έχει ανάγκη από πολύ φροντίδα για να αποτελέσει έναν πόλο έλξης για τα παιδιά μας να αθλούνται και να γυμνάζονται και όχι να τριγυρνάνε σε καφέ και να ξημεροβραδιάζονται σε παιχνιδομηχανές και στα κινητά τους!

Αυτή την στιγμή στα δυο κλειστά γυμναστήρια του Β΄ ΔΑΚ προπονούνται ομάδες και ακαδημίες χάντμπολ, μπάσκετ, βόλεϊ, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός αθλητών να συνωστίζεται στις πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις του και εκτός από την επιβάρυνση των απαράδεκτων κατά την άποψη μας εγκαταστάσεων του, υπάρχει συνωστισμός και στις ώρες των προπονήσεων ομάδων και ακαδημιών. Και αφού υπάρχει και το κλειστό γυμναστήριο του Σ. Σταθμού, γιατί δεν μεταφέρονται εκεί κάποια αθλήματα ώστε να αποσυμφορηθεί το Β΄ ΔΑΚ;







* Σύνδεσμος βίντεο: https://youtu.be/raEyZMHSVE4