Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Τι κρύβεται αλλά και ποιοι κρύβονται πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία; (Μέρος 2ο)

Γράφει ο Ανδρέας Κατσιάπης Γαλανός *

Μετά από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, (26/12/91) & τη διάλυση του «Συμφώνου τής Βαρσοβίας», το ΝΑΤΟ περικυκλώνει τη Ρωσία.

Δημιουργείται μια Αμερικανική Μονοκρατορία που πλέον, αποφασίζει μόνη της για τις τύχες τού κόσμου! Ποιοι θα ζήσουν ή θα πεθάνουν.

Το ΝΑΤΟ είναι το …στρατιωτικό όργανο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που από τότε άρχισε να προωθεί σε έντονο βαθμό την υποταγή των πάντων, την παγκοσμιοποίηση - ισοπέδωση, και τη δημιουργία παγκόσμιας διακυβέρνησης.

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ:
 
* Γιατί, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης (1991), και ενώ υπήρχε συμφωνία Ρωσίας και Δύσης για μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, τελικά η Δύση και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν να περικυκλώνουν τη Ρωσία.
* Πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία βρίσκονται οι ΗΠΑ, το Αμερικανοκρατούμενο ΝΑΤΟ και η Νέα Τάξη Πραγμάτων για κυριαρχία - μονοκρατορία πάνω στον πλανήτη γη.
* Γιατί δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Τουρκία λόγω εισβολής της στην Κύπρο, το 1974, και συνεχιζόμενης κατοχής τού 40% τής Μεγαλονήσου.
* Ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ήταν πίσω από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς εναντίον τής Γιουγκοσλαβίας. Είναι επίσης, σήμερα, πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία
* Γιατί δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις στις ΗΠΑ, και όχι μόνο, λόγω βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν χιλιάδες άμαχοι και παιδιά.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ» ΤΟ «ΝΑΤΟ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ».
 
Όπως είναι γνωστό, αμέσως μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο (1945) και μετά τη συμφωνία των «μεγάλων νικητών τού πολέμου» για διαμοιρασμό τής Ευρώπης σε Δυτική σφαίρα επιρροής και σε Ανατολική σφαίρα επιρροής, σημειώθηκε άμεση εμφάνιση «ψυχρού πολέμου» μεταξύ Χωρών τής Δύσης (ΗΠΑ, ευρωπαϊκών Χωρών και όχι μόνο) και Χωρών της Ανατολής (Σοβιετικής Ένωσης και Χωρών τής Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων).
 
Έτσι, το 1949 ιδρύθηκε η «ΒορειοΑτλαντική Συμμαχία» (ΝΑΤΟ) η οποία, υποτίθεται, έγινε (μόνο) για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ ένοπλης επίθεσης (από τη Σοβιετική Ένωση).
https://www.mixanitouxronou.gr/i-dimoyrgia-toy-nato-me.../

Και το 1955 ιδρύθηκε το «Σύμφωνο της Βαρσοβίας» με σκοπό, υποτίθεται, (μόνο) την ΑΠΟΤΡΟΠΗ πιθανής απειλής τού ΝΑΤΟ σε βάρος τής Σοβιετικής Ένωσης και των Χωρών που ήλεγχε.

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 1991 Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ» Δ Ι Α Λ Υ Ο Ν Τ Α Ι. ΤΟΤΕ… ΤΟΤΕ... ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΝΑΤΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ.
 
Ωστόσο, στις 26/12/1991, διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση ενώ νωρίτερα είχε αρχίσει να διαλύεται και το «Σύμφωνο της Βαρσοβίας». Η Σοβιετική Ένωση είχε πάψει να ελέγχει τις Χώρες που ήταν στη σφαίρα επιρροής της και βεβαίως έγινε και η επανένωση της Ανατολικής Γερμανίας με τη Δυτική.
Και ενώ η όποια απειλή τής πρ. Σοβιετικής Ένωσης σε βάρος Χωρών - Μελών τού ΝΑΤΟ είχε πάψει να υπάρχει, οι Ηνωμένες Πολιτείες τής Αμερικής (ΗΠΑ) βρήκαν την ευκαιρία και άρχισαν να περικυκλώνουν τη Ρωσική Ομοσπονδία παρά το ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ Δύσης και Ρωσικής Ομοσπονδίας για μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς.
 
Συγκεκριμένα, «κατά τις συνομιλίες (μεταξύ Ρωσίας και Δύσης) για την ενοποίηση της Γερμανίας, η Δύση είχε υποσχεθεί ‘‘προφορικά’’, να ΜΗΝ επεκταθεί πέρα από τον ποταμό Έλβα».
https://www.documentonews.gr/.../ta-aporrita-eggrafa-gia.../

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
 
Πριν από τη διάλυση του «Συμφώνου τής Βαρσοβίας», η πρώτη ευρωπαϊκή Χώρα - θύμα τού Αμερικανοκρατούμενου ΝΑΤΟ είναι η Κύπρος. Και εννοείται ότι, εδώ και 48 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Τουρκία, που σήμερα κατέχει περίπου το 40% τής Μεγαλονήσου, δεν έχει υποστεί ποτέ καμία κύρωση…
https://www.eltopia.com.cy/.../itan-gia-na-kataskopeysoyn...
Γιατί όμως δεν έχει υποστεί καμία κύρωση; Προφανώς ισχύει αυτό που αναφέρεται στην παρουσίαση του βιβλίου τού Αλέξη Παπαχελά, «Ένα σκοτεινό δωμάτιο. 1967 - 1974»:
«Η βαριά σκιά των ΗΠΑ δεν έλειψε ποτέ από τα κρυφά παιχνίδια των δικτατόρων, από τα σκοτεινά δωμάτια μέσα στα οποία παίχτηκε η τύχη της Ελλάδας και της Κύπρου».
https://www.skai.gr/.../ena-skoteino-domatio-1967-1974-to...

ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΝΑΤΟ, ΚΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ.
 
Μετά τη διάλυση του «Συμφώνου τής Βαρσοβίας», η πρώτη ευρωπαϊκή Χώρα - θύμα τού Αμερικανοκρατούμενου ΝΑΤΟ είναι η ενιαία Γιουγκοσλαβία.
 
Η Γιουγκοσλαβία όχι μόνο διαλύθηκε με την έξωθεν υποδαύλιση εθνικισμών, αλλά και κυριολεκτικά αιματοκυλίστηκε αφού, τελικά, το 1999, ΚΑΙ δια των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών, δολοφονήθηκαν άμαχοι και παιδιά.
 
Οι βομβαρδισμοί σταμάτησαν μετά από 78 ημέρες όταν επιτεύχθηκε συμφωνία για απόσυρση των γιουγκοσλαβικών ενόπλων δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο (την κοιτίδα τής Σερβίας) και την εγκατάσταση Προσωρινής Διοίκησης από τον ΟΗΕ καθώς και ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ.
Και όχι μόνο αυτό. Χώρες - Μέλη τού ΝΑΤΟ και τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία τού Κοσσυφοπεδίου (2008), ουσιαστικά έχουν αφαιρέσει το Κοσσυφοπέδιο από τη Σερβία, το οποίο είναι η κοιτίδα (και όχι η κοίτη) τού σερβικού έθνους.
https://amitos.library.uop.gr/xmlui/handle/123456789/5274

Η «ΑΓΝΩΣΤΗ» ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΡΑΜΠΟΥΓΙΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟ-ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ.
 
Ο πόλεμος που διεξήγαγε το Αμερικανοκρατούμενο ΝΑΤΟ εναντίον τής Γιουγκοσλαβίας ήταν μια ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, επειδή ο Μιλόσεβιτς αρνήθηκε να υπογράψει τη «συμφωνία τού Ραμπουγιέ».
Τι όμως αναφέρονταν σ' εκείνη τη συμφωνία, που δεν υπέγραψε ο Μιλόσεβιτς; Αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία τής Γιουγκοσλαβίας όχι μόνο θα ελέγχονταν πλήρως από το ΝΑΤΟ αλλά και θα έδινε ασυλία στο προσωπικό τού ΝΑΤΟ να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να υπάρχει δυνατότητα νομικής προσφυγής πουθενά!
«Το προσωπικό του NATO, όπως επίσης τα οχήματα, τα πλοία, τα αεροσκάφη, και ο εξοπλισμός τους θα έχουν το πλεονέκτημα της ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης σε ολόκληρη την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, συμπεριλαμβανομένου του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της».
Και στο «Άρθρο 6» υπήρχε εγγύηση στις δυνάμεις κατοχής πλήρη ασυλία: «Το προσωπικό του NATO, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και σε κάθε περίσταση, δεν θα υπόκειται στη δικαιοδοσία των (συμβαλλομένων) μερών για όποιο πολιτικό, διοικητικό, ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα διαπραχθεί από μέρος τους στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας»!
Δηλαδή, οι του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να κάνουν ακόμη και δολοφονίες πολιτών, αλλά θα είχαν παντοτινή ασυλία! Δεν θα τιμωρούνταν ποτέ…
Αυτή τη συμφωνία, όμως, αρνήθηκε να την υπογράψει ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, γι’ αυτό και άρχισαν οι βομβαρδισμοί τού ΝΑΤΟ στη Σερβία.
Οι βομβαρδισμοί γίνονταν σε οδικές υποδομές (γέφυρες κλπ.), σε δομές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, σε κτίρια Μέσων Ενημέρωσης, σε δομές υγείας, σε κατοικίες, σε αμάχους κλπ. Και όταν η παγκόσμια κοινή γνώμη ξεσηκώθηκε με αυτές τις δολοφονίες, το Αμερικανοκρατούμενο ΝΑΤΟ έβγαζε ανακοινώσεις λέγοντας ότι ήταν …παράπλευρες απώλειες! Δηλαδή, ξέφευγαν πύραυλοι, κατά ...λάθος, και αντί να χτυπήσουν στρατιωτικούς στόχους, ...χτυπούσαν αμάχους!
https://ardin-rixi.gr/archives/228224

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ.ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.
 
«Διαχρονικά, οι βομβαρδισμοί από το ΝΑΤΟ παραμένουν αμφιλεγόμενοι, καθώς δεν εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας τού ΟΗΕ και οδήγησαν στον θάνατο Γιουγκοσλάβων πολιτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και Κοσοβάροι πρόσφυγες».
https://el.wikipedia.org/.../%CE%A0%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE...
Και εννοείται ότι, εδώ και 24 χρόνια από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς εναντίον τής Γιουγκοσλαβίας/Σερβίας, δεν υπήρξε ποτέ καμία κύρωση ούτε εναντίον των ΗΠΑ, ούτε όμως και εναντίον εκείνων των Χωρών τής Ευρώπης - Μελών τού ΝΑΤΟ, και όχι μόνο, που συμμετείχαν σ’ αυτά τα εγκλήματα.
Διότι, αν ένας σχηματισμός Χωρών, όπως είναι το ΝΑΤΟ, διαπράττει ακόμη και εγκλήματα κατά αμάχων, και όχι μόνο, τότε όλα είναι καλά.
Όμως, όταν γίνεται οτιδήποτε εκτός ΝΑΤΟ, θετικό ή αρνητικό, τότε, σύμφωνα με τις ΗΠΑ και τις Χώρες τού ΝΑΤΟ, εκ των προτέρων όλα είναι οπωσδήποτε εγκληματικά. Δηλαδή, αυτό που γίνεται σήμερα στον πόλεμο με την Ουκρανία.
Δηλαδή, δύο μέτρα και δύο σταθμά…

Ο ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, Ο ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ, ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ (78 ΗΜΕΡΕΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ).
 
Ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επί μακρόν μέλος τής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και συμπρόεδρος της Ομάδας Παρατηρητών του ΝΑΤΟ στη Γερουσία, το 1999, υποστήριξε τότε τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία τής Γιουγκοσλαβίας.
Συγκεκριμένα, συνυπέγραψε με τον Τζον Μακέιν το ψήφισμα που έμεινε γνωστό στην αμερικανική ιστορία ως ψήφισμα «McCain-Biden» του Κοσσυφοπεδίου, δια του οποίου κάλεσε τον Πρόεδρο Κλίντον να χρησιμοποιήσει όλες τις απαραίτητες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών δυνάμεων, για να αντιμετωπίσει τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, που δεν είχε υπογράψει την επαίσχυντη συμφωνία τού Ραμπουγιέ για παράδοση όλης τής Γιουγκοσλαβίας στο ΝΑΤΟ.
https://el.wikipedia.org/.../%CE%A4%CE%B6%CE%BF_%CE%9C%CF...

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΤΟ ΓΙΑΤΙ…
 
Θα αποδείξουμε, αναλυτικά και με αδιάσειστα στοιχεία, το γιατί πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία βρίσκονται οι ΗΠΑ, το Αμερικανοκρατούμενο ΝΑΤΟ και η Νέα Τάξη Πραγμάτων, με στόχο την κυριαρχία - μονοκρατορία τού ΝΑΤΟ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων πάνω στον πλανήτη γη, σε όλα τα θέματα της ζωής μας.

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός
είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,
πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,
δημοσιογράφος στην Κατερίνη.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926
email: galanos.andreas@gmail.com