«Η Ελλάδα έχει σχεδιαστεί να διαμελιστεί» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Παύλου που αναφέρθηκε σε μια πληθώρα θεμάτων που προβληματίζουν την κοινωνία μας.
«Η Θράκη είναι η επόμενη Κύπρος» είπε ο κ. Παύλου και συνέχισε: «Και όχι μόνο η Θράκη, αλλά και η Μακεδονία και το Ανατολικό Αιγαίο. Φρόντισαν να γεμίσουν τις περιοχές με μουσουλμάνους -ένα ιστορικό έγκλημα των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων- . Εάν ο ελληνικός λαός καταφέρει να ορθοποδήσει, θα πρέπει να λειτουργήσει η δικαιοσύνη για τους υπευθύνους. Κάθε Έλληνας που αγαπάει την Ελλάδα διώκεται από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Αυτή την στιγμή η Βουλή των Ελλήνων έχει αναλάβει εργολαβικά να διώξει τους Έλληνες από την Ελλάδα. Και όσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, θα το αντιληφθούν γρήγορα και θα είναι τραγικό. Μόνο να σκεφτούμε ότι οι Έλληνες αυτή την στιγμή δεν μπορούν στην Ελλάδα να έχουν εργασία, να κάνουν οικογένεια, να γεννήσουν παιδιά -έχει φύγει πάνω από 800.000 νεανικός κόσμος εκτός Ελλάδος- . Οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις γεννήσεις και αυτό θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Όταν η γενιά η δική μας, η δική σας, θα φύγει από την μέση, ο πληθυσμός της Ελλάδας θα πέσει στα 2-3 εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες. Άρα η Ελλάδα τελειώνει, θα έχει Πακιστανό Πρωθυπουργό! Με ευθύνη όλων μας. Εμάς των πανεπιστημιακών, των εκκλησιαστικών, των δικαστικών, των δημοσιογράφων και του λαού. Γιατί είμαστε αδιάφοροι. Καρφωνόμαστε μπροστά στην τηλεόραση, μας υπνωτίζει η τηλεόραση.»
* Δείτε παρακάτω το βίντεο με όσα είπε ο κ. Παύλου.
-----------------------------
➤ Ο Γεώργιος Π. Παύλος είναι Καθηγητής Φυσικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτέλειου Παν. Θεσ/κης (Α.Π.Θ.). Διδάσκει μαθήματα Φυσικών Επιστημών και Φιλοσοφίας στην Πολυτεχνική και άλλες σχολές του Δ.Π.Θ. Ερευνητικά εργάζεται: στην περιοχή της Θεωρίας της Πολυπλοκότητος και Χάους και στην Φιλοσοφία της Επιστήμης της Παιδείας και του Πολιτισμού όπου έχει παρουσιάσει διεθνώς αναγνωρισμένο έργο και έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του εξωτερικού (Αμερική, Ρωσσία, Ιαπωνία, Βραζιλία).
Μέσα από το επιστημονικό και φιλοσοφικό του έργο αλλά και την κοινωνική του δραστηριότητα αναζητά μία σύγχρονη σύνθεση επιστήμης, φιλοσοφίας και ζωής. Κυρίαρχο στοιχείο στο επιστημονικό, το φιλοσοφικό και το κοινωνικό του έργο είναι η διεπιστημονικότητα και η εμμονή στο ερώτημα περί της ουσίας του κόσμου-φύση και της ουσίας του ανθρώπου.
Θεωρώντας ότι οι επιστήμονες πέραν του να είναι παθητικοί παραγωγοί γνώσης και τεχνολογίας, πρέπει να εμφορούνται από πνεύμα έμπρακτης ευθύνης για την κοινωνία, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο και το περιβάλλον είναι εμπνευστής κι έχει σχεδιάσει το Πρόγραμμα “Ελλάδα, Διεθνές Σχολείο Πολιτισμού“, μια καινοτόμο πρόταση στον ελληνικό και τον διεθνή χώρο, το διεθνές Επιστημονικό Κέντρο Πολυπλοκότητας και Χάους (Δ.Π.Θ.) και τη Γλωσσική Βιωματική Μέθοδο Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό.
Παράλληλα με τη διδακτική και ερευνητική του δραστηριοποίηση συντονίζει το πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και διαπολιτισμικό έργο συνεργαζόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, το Ταμιείον Θράκης και η Ν.Ε.Π.Α.Σ. [Νοτιοανατολική Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για Ανάπτυξη και Συνεργασία], τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
* Βιογραφικό: https://www.gpavlos.gr/