Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Τα ίδια και χειρότερα στην Ελλάδα...

Το γερμανικό πολιτικό κόμμα AFD κατηγορεί την κυβέρνηση της Γερμανίας για την στάση της στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, πλήττουν κυρίως τους πολίτες της Γερμανίας και καθόλου την Ρωσία. Η Γερμανία θα έπρεπε να είχε ουδέτερη στάση και να μεσολαβήσει μέσω της διπλωματίας ώστε να τελειώσει ο πόλεμος. Αποτέλεσμα της λανθασμένης πολιτικής της κυβέρνησης θα είναι οι πολίτες να βρεθούν αντιμέτωποι τον χειμώνα με μεγάλες αυξήσεις τιμών και τεράστια ενεργειακά προβλήματα. Η κυβέρνηση δίνει συμβουλές στους πολίτες να κάνουν οικονομία στην προσωπική τους υγιεινή (θέρμανση, μπάνια, κ.α.) την ώρα που η Ρωσία παρουσιάζει δημοσιονομικό πλεόνασμα 20 δισ. ευρώ!»

Τα παραπάνω είναι δηλώσεις της προέδρου του AFD, Alice Weidel και αποτυπώνουν ξεκάθαρα το τι συμβαίνει στον δυτικό κόσμο και τον "παραλογισμό" της Δύσης κατά της "κακιάς" Ρωσίας.

Τα ίδια και πολύ χειρότερα συμβαίνουν στην χώρα μας που το επιθετικό μένος της ελληνικής κυβέρνησης κατά της Ρωσίας δεν έχει προηγούμενο και είναι ανεξήγητο...

Η Ελλάδα θα μπορούσε με τους ισχυρούς δεσμούς μας με την Ρωσία, όχι απλά να αποφύγει την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και την στοχοποίηση της, αλλά να αποκομίσει τεράστια κέρδη στην εξωτερική πολιτική της και φυσικά στην οικονομία της μέσω της διπλωματίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε ακριβώς το αντίθετο. Και τα λάθη της θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός και κυρίως τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας.

Την επόμενη φορά να προσέχετε τι και ποιους επιλέγετε να σας κυβερνήσουν...

* Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay