Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

1-2 μήνες πριν τις εκλογές, τις βουλευτικές. Η πρόβλεψη μας για την ημερομηνία αλλά και τις έδρες στην Πιερία...

Δεν το είδαμε σε όνειρο, ούτε την κρυστάλλινη σφαίρα διαβάζουμε, το τεκμηριώνουμε και το υποστηρίζουμε με επιχειρήματα.

Εξάλλου 1-2 μήνες από τώρα κοντά είναι για να διαπιστώσουμε ότι πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας.




➤ Η πρόβλεψη μας για τις εκλογές είναι από τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022. 

Δηλαδή κάποια από τις παρακάτω Κυριακές: 

18 Σεπτεμβρίου
25 Σεπτεμβρίου
2 Οκτωβρίου
9 Οκτωβρίου
16 Οκτωβρίου 

➤ Γιατί πιστεύουμε ότι θα γίνουν τότε οι βουλευτικές εκλογές:

1. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει χειμώνα η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού το σκηνικό για την καθημερινότητα του πολίτη θα επιδεινώνεται συνεχώς. Κάτι που το βλέπουμε ήδη μπροστά μας με τις αυξήσεις σε ρεύμα, υπηρεσίες και αγαθά. Πρόσφατα ανέβηκε το ρεύμα, οι τιμές στα σούπερ μάρκετ κάθε μέρα πάνε προς τα πάνω σε βασικά μάλιστα αγαθά. Οι εταιρίες πλέον πωλούν προϊόντα ακριβότερα και σε μικρότερες συσκευασίες. Ποιος θα μπορέσει να βάλει πετρέλαιο για να ζεσταθεί; Το ξύλο κάθε μήνα ανεβαίνει. Πώς θα μπορέσει η κυβέρνηση -με την ήδη μεγάλη φθορά που έχει- να σταθεί, όταν οι πολίτες θα πεινάνε, θα δυσκολεύονται να ζεσταθούν και θα απαιτούν καλύτερες ημέρες για αυτούς και τις οικογένειες τους;

2. Η κυβέρνηση δίνει και δίνει επιδόματα! Να μην σας τα απαριθμήσουμε, τα γνωρίζετε όλοι σας. Γνωρίζετε καμία κυβέρνηση τουλάχιστον από τις τελευταίες που να μοιράζει επιδόματα επειδή... αγαπάει και νοιάζεται τους πολίτες της; Εμείς όχι! Πάντως η κατάσταση είναι δύσκολη και τα επιδόματα δεν μπορούν να κλείσουν τις "πληγές" που έχει αφήσει η πολιτική της ΝΔ.

3. Βρίσκονται δίπλα μας! Όπου και αν κοιτάξεις, σε όποιο πανηγύρι, συναυλία, εκδήλωση βρεθούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσουμε πάνω σε κάποιον εν ενεργεία βουλευτή, υποψήφιο, πολιτευτή και πάει λέγοντας. Βρίσκονται παντού. Πιο εύκολα συναντάς τώρα έναν υποψήφιο παρά κάποιον συγγενή σου! Κάτι λέει και αυτό.

4. Μην στέκεστε σε αυτά που λέει, αλλά σε αυτά που δεν λέει. Μπορεί ο Πρωθυπουργός να έχει δηλώσει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, εμείς δεν το πιστεύουμε. Τον εμποδίζει να βγει και να πει ότι για τον Α΄ ή Β΄ λόγο, πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές; Πρωθυπουργός είναι, λέει ότι θέλει και όποτε θέλει! Οι αιτιάσεις του πάμπολλες. Από την οικονομία, την πανδημία (ξανά...), τον πόλεμο στην Ουκρανία έως και τα ... ελληνοτουρκικά. Λόγους να θες και βρίσκεις πολλούς.

-------------------------

Άρα και βάσει όλων των παραπάνω -προσθέστε σε όλα αυτά και ένα προαίσθημα που έχουμε- η αίσθηση μας είναι ότι φέτος το φθινόπωρο θα έχουμε βουλευτικές εκλογές και πιστεύουμε ότι έχουν ήδη κλείσει και την ημερομηνία. Σε 1-2 μήνες ή θα επαληθευτούμε ή θα διαψευστούμε. Το σίγουρο είναι ότι δεν σας κουράζουμε ιδιαίτερα, από το να σας λέγαμε π.χ. τα Χριστούγεννα, το νέο έτος και βάλε.

-----------------------

➤ Πάμε στις έδρες στην Πιερία.

Εδώ πάμε με την λογική ότι οι έδρες θα είναι 4 και δεν θα αλλάξουν προς τα κάτω λόγω μείωσης του πληθυσμού. Οι προβλέψεις μας:

ΝΔ: 1 ΕΔΡΑ
ΣΥΡΙΖΑ: 1 ΕΔΡΑ 
ΠΑΣΟΚ: 1 ΕΔΡΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 1 ΕΔΡΑ


Είναι δεδομένη η φθορά της ΝΔ. Δεδομένο είναι επίσης ότι μεγάλη δυναμική θα έχουν τα "μικρά" κόμματα. Η οικονομία και η ακρίβεια θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Μεγάλο ρόλο πιστεύουμε όμως ότι θα παίξει το θέμα του κορονοϊού. Στην Πιερία ένα ποσοστό περίπου στο 40% των πολιτών είναι ανεμβολίαστοι. Αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειες τους "μάτωσαν" από τα υποχρεωτικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως τα ράπιντ τεστ. Άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους επειδή δεν δέχτηκαν να υποβάλλονται σε τεστ. Γνωρίζουμε οικογένειες που πλήρωναν κάθε μήνα χαράτσι 200 ευρώ και βάλε για να κάνουν τα τεστ και να μπορέσουν είτε να δουλέψουν, είτε να πάνε τα παιδιά τους στα πανεπιστήμια. Βρεθήκαμε όλοι μας σε τεράστιες ουρές έξω από τα φαρμακεία όπου περίμενες με τις ώρες για ένα τεστ. Τι θα ψηφίσουν αυτοί οι άνθρωποι; ΝΔ; Δεν το νομίζουμε... Χώρια την ταλαιπωρία όλων από τον περιορισμό της ελευθερίας μας με τα κάθε λογής παρανοϊκής προέλευσης διαφόρων μέτρων.

Αυτό το ποσοστό του 40% θα κρίνει το αποτέλεσμα. Σημαντικό ρόλο όμως έχει το που θα κατευθυνθεί αυτό το 40%. Αν θα διασπαστεί σε πολλά μικρά κόμματα ή αν πάει στοχευμένα σε 1-2 κόμματα. Αν διασπαστεί, τότε οι συνέπειες για την ΝΔ θα είναι πιο ήπιες, αλλά αν πάει σε 1-2 κόμματα, τότε τα μαντάτα για την ΝΔ αλλά και για τα υπόλοιπα κόμματα εξουσίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) θα είναι δυσάρεστα. Όπως και να έχει, πιστεύουμε ότι σε αυτές τις εκλογές οι δημοσκόποι δεν θα βρουν το αποτέλεσμα σε καμία μα καμία περίπτωση! Και όπως και να έχει επίσης, αρκετοί και αρκετές εκ των τωρινών βουλευτών μας θα κάνουν καιρό να δουν την Βουλή ξανά...

-----------------------------

* Σε επόμενη ανάρτηση μας θα ασχοληθούμε με τους υποψήφιους της Πιερίας από όλα τα πολιτικά κόμματα που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να εισέλθουν στην Βουλή.