Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Πανδημία – Πολύτιμη η συμβολή του παιδιάτρου Απόστολου Ζέρβα

Κατά την διάρκεια της πανδημίας, από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι σήμερα (2,5 έτη), ο γνωστός παιδίατρος Απόστολος Ζέρβας έχει ενεργό συμμετοχή καθώς ενημερώνει τους κατοίκους της Πιερίας...

μέσω των ραδιοφωνικών σταθμών FOCUS 103,6 FM, του ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 FM και απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ALERT TV.

Η διαδρομή του είναι γνωστή, διότι από τα φοιτητικά του χρόνια στο ΑΠΘ δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του συνδικαλισμού και της πολιτικής, άσκησε το λειτούργημα του παιδιάτρου, στην Κατερίνη από το 1990 και διετέλεσε Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας επί 5ετία (Μάρτιος 2004 – Ιανουάριος 2009) στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, διότι εκτιμήθηκε η εντιμότητα, η εργατικότητα, η μεθοδικότητα και η διάθεση προσφοράς που τον διακρίνει.

Σε μία από τις ομιλίες ο κ. Ζέρβας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 FM, όπου επισήμανε τα παρακάτω:

«Έχω διενεργήσει δεκάδες χιλιάδων εμβόλια σε παιδιά δίχως να υπάρξει κάποια παρενέργεια, εμβόλια όμως που χορηγούνται μετά από μελέτες και δοκιμές 5-10 ετών, ενώ τώρα χορηγούμε μάλιστα υποχρεωτικά, εμβόλια νέου τύπου mRNA για μια καινούργια νόσο (κορωνοϊός) τα οποία ευρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και ο FDA έχει δώσει προσωρινή άδεια. Όπως φαίνεται από την πορεία της πανδημίας, η αποτελεσματικότητά τους είναι χαμηλή και προκαλούν πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες  (μυοκαρδίτιδα-περικαρδίτιδα σε νεαρά άτομα - θρομβώσεις - πνευμονικές εμβολές - αλλεργικό shock - παραλύσεις του Bell - σύνδρομο Guillain-Barre, ακόμη και θανάτους.)

Το 60% περίπου των Ελλήνων είναι εμβολιασμένοι τουλάχιστον με δύο δόσεις και παρατηρούμε ότι έχουμε αύξηση περιστατικών και νοσηλείας σε ΜΕΘ (ποσοστό 65% στους τριπλά εμβολιασμένους). 

Να σημειώσουμε ότι το FDA είχε δώσει το 1960 έγκριση για το φάρμακο Θαλιδομίδη σε εγκύους, το οποίο προκάλεσε χιλιάδες περιστατικών φωκομέλειας (έλλειψη άκρων ή μικρά άκρα).»