Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Έχετε τον νου σας αύριο θα "χτυπήσει" πάλι το 112...

Μην έχουμε τίποτα συγκοπές...

Τι στο καλό, δεν ξέρω πως αν έξω ρίχνει καρεκλοπόδαρα θα καθίσω μέσα και δεν θα πάρω τους δρόμους;

➤ «Επένδυση» στον φόβο...

Δεν ξέρω πως αν φυσάει ή αν ρίχνει κεραυνούς δεν πάω κάτω από δέντρα; Από την κυβέρνηση και από το κινητό περιμένω να μου τα μάθουν αυτά; Πάνω κάτω, περισσότερο ή λιγότερο, όλοι μας έχουμε το ένστικτο της αυτοπροστασίας, ιδίως μάλιστα όταν πρόκειται για καιρικά φαινόμενα.

Καταιγίδες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Και κεραυνοί θα πέσουν και τα μπουμπουνητά θα μας πάνε την καρδιά στην κούλουρη. Έτσι ήταν πάντα ο κόσμος και έτσι θα συνεχίσει. Αυτό λέγεται ζωή...

Δεν μας φοβίζουν αυτά. Δεν μας τρομάζει η φύση. Μας τρομάζει η ανικανότητα της κυβέρνησης που επενδύει στην τρομοκράτηση μας με τα γραπτά και ηχητικά μηνύματα που μας στέλνει και μας κόβει την ανάσα, λες και απατάμε την γυναίκα μας και μας πιάνει στα πράσα! Έρχεται καταιγίδα, να το μήνυμα. Έπιασε φωτιά, να ξανά μήνυμα να πάρουμε τους δρόμους. Αυτό το "112" μας στέλνει περισσότερα μηνύματα και από τον κολλητό μας.

Μείνε σπίτι γιατί στον αέρα έχει κορονοϊό. Μην πας στο δάσος γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Φύγε από το σπίτι και την περιουσία σου γιατί έρχεται φωτιά και η κυβέρνηση σου είναι ανίκανη και να την προλάβει, πόσο μάλιστα να την σβήσει!

Ευκολόπιστοι δεχόμαστε με κλειστά τα μάτια ότι ιστορία μας πασάρουν. Τώρα είναι της μόδας η "κλιματική" αλλαγή! Μα άμα δεν έχεις δρόμους, δεν καθαρίζεις τα φρεάτια, δεν κόβεις τα κλαδιά από τα δέντρα, μπαζώνεις ρέματα, δεν κάνεις αντιπλημμυρικά έργα σε ποτάμια και ακτές, η φύση θα σε εκδικηθεί.

Δεν πρόκειται για καμία κλιματική αλλαγή. Όλα έχουν να κάνουν με το να είμαστε υποταγμένοι, φοβισμένοι και υπάκουοι.

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο...