Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Η... βροχή έσβησε την φωτιά στην Βάλια Κάλντα

16 ημέρες καίγονταν ο εθνικός δρυμός της Βάλιας Κάλντα ανάμεσα στη Βωβούσα Ιωαννίνων και το Περιβόλι Γρεβενών.

Χρειάστηκε να βάλει το χέρι της η βροχή για να σβήσει η φωτιά, μιας που η Βάλια Κάλντα δεν βρίσκεται... στην Αττική, αλλά στα ορεινά των Γρεβενών και δεν αποτελούσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα "μεγάλα" ΜΜΕ των Αθηνών που δεν την είχαν στις πρώτες ειδήσεις τους αλλά και την κυβέρνηση.

Η χώρα θρηνεί αμέτρητα καμμένα δάση, ανυπολόγιστη καταστροφή στο φυσικό και ζωικό περιβάλλον και πληρώνει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις πυρκαγιές στα δάση μας. Η κυβέρνηση έκανε εχθρό την Ρωσία που μας βοηθούσε με τα γιγαντιαία πυροσβεστικά αεροσκάφη της, δεν προμηθεύτηκε νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη, δεν προχώρησε σε κανένα σχεδιασμό προληπτικής πυροπροστασίας των δασών και των βουνών μας, δεν έκανε προσλήψεις πυροσβεστών, δασοπυροσβεστών, δασοκομάντος και δεν ενίσχυσε τους εθελοντές πυροσβέστες.

Αντί όλων των παραπάνω η κυβέρνηση όπως συνηθίζει (π.χ. κορονοϊός), αντιμετωπίζει τον κίνδυνο των πυρκαγιών με... απαγορεύσεις. Απαγορεύει στους πολίτες να πάνε στα βουνά και τα δάση!

Ότι δεν έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, το έκανε η βροχή στον εθνικό δρυμό της Βάλιας Κάλντα. Μέχρι πότε όμως θα περιμένουμε την βοήθεια της φύσης;