Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Σιτάρι να είναι και ότι να΄ναι;

Διαβάζουμε ότι έρχονται πλοία με σιτάρι από την Ουκρανία.

Τα φορτωμένα με σιτάρι πλοία θα δέσουν στην Τουρκία, αν δεν έχουν δέσει ήδη. Μέσω της Τουρκίας το σιτάρι μπορεί να πάει παντού και φυσικά στην Ελλάδα.

Υποθέτουμε και όπως προστάζει η κοινή λογική ότι το σιτάρι της Ουκρανίας πριν διατεθεί στην αγορά θα περάσει από εξονυχιστικούς ελέγχους καταλληλότητας της διάθεσης του για τους απλούς λόγους ότι προέρχεται από μία περιοχή στην οποία οι βόμβες πέφτουν σαν το χαλάζι λόγω του πολέμου και φυσικά λόγω της ύπαρξης πολλών πυρηνικών εργοστασίων. Τώρα ποιος θα κάνει τον έλεγχο, δεν γνωρίζουμε. Θα είναι οι... τούρκοι, θα είναι Ευρωπαίοι επιστήμονες, δεν το ξέρουμε.Υποθέτουμε ότι αν υπάρχει η πιθανότητα να έρθει ουκρανικό σιτάρι στην Ελλάδα, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν και αυτές τους απαραίτητους ελέγχους.

Και κάτι που πάντα θέλαμε να ρωτήσουμε. Οι αυξήσεις που είδαμε το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα στην τιμή του αλευριού, πώς δικαιολογούνται; Δεν πρόκειται για σιτάρι που ήδη είχαν στις αποθήκες τους οι εταιρίες; Όχι; Εντάξει τότε...