Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Επιστολή προσηλυτισμού;

Λάβαμε στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού μας επιστολή από την θρησκευτική αίρεση των "Μαρτύρων του Ιεχωβά", που ξεκινάει ως εξής:









«Χαίρομαι που επικοινωνώ μαζί σας μέσω αυτής της επιστολής, καθώς δεν κατάφερα να σας συναντήσω προσωπικά..» Και αφού γίνεται μία αναφορά στα προβλήματα που μαστίζουν την ανθρωπότητα (αρρώστιες, φυσικές καταστροφές, οικονομική κρίση κ.α.), μας ενημερώνει ότι «... Η βασιλεία του Θεού είναι η μόνη "κυβέρνηση" που μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα» και αν θέλουμε περισσότερες πληροφορίες να επισκεφτούμε τον ιστότοπο των "Μαρτύρων του Ιεχωβά". Ενώ η επιστολή καταλήγει με την... ελπίδα στο μέλλον να μας συναντήσουν και προσωπικά!

Η επιστολή που ήταν σε λευκό φάκελο χωρίς γραμματόσημο και αποστολέα, συνοδευόταν από διαφημιστικό φυλλάδιο των "Μαρτύρων του Ιεχωβά" που μας καλούσε να μπούμε στην ιστοσελίδα τους ή να δώσουμε τα στοιχεία μας και να μας αποσταλεί υλικό τους. Στο τέλος της επιστολής υπάρχει ένα ονοματεπώνυμο, κάποιας κυρίας, το οποίο δεν γνωρίζουμε, και δεν ξέρουμε αν είναι όντως υπαρκτό.

Το να μας στέλνει κάποιος άγνωστος μια επιστολή, η οποία σε κάποια σημεία της είναι σε προσωπικό επίπεδο και μάλιστα να γράφει ότι δεν κατάφερε να μας συναντήσει προσωπικά και ελπίζει στο μέλλον να γίνει αυτό, είναι κάπως... ανατριχιαστικό! Η επιστολή κινείται στα όρια του προσηλυτισμού που από όσο γνωρίζουμε απαγορεύεται. Γιατί, όλοι σας και όλοι μας έχουμε δει τους "Μάρτυρες του Ιεχωβά" σε πλατείες και πάρκα να στέκονται με τα φυλλάδια τους, αλλά δεν μας ενόχλησαν ποτέ (τουλάχιστον εμάς). Το να στέλνουν όμως επιστολή στο σπίτι μας, δεν είναι προσπάθεια προσηλυτισμού;

➤ Η επιστολή την οποία δεν δημοσιεύουμε ολόκληρη για ευνόητους λόγους: