Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Απόστολος Ζέρβας: «Η ΝΔ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ αποτελεί ΚΟΜΜΑ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ»

«Μετά το σκάνδαλο του Ιατρού κ. Μαραβέγια, βουλευτού Μαγνησίας της ΝΔ , άλλος ένας ακόμη, ο δικηγόρος κ. Ανδρέας Πάτσης, βουλευτής Γρεβενών και κουμπάρος του Στέλιου Πέτσα, εμπλέκεται σε Οικονομικό σκάνδαλο.

Δάνεια ύψους 63 εκατομμυρίων Ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς φέρεται να αγόρασε εταιρεία που συνδέεται ευθέως με τον βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, αντί του ευτελούς τιμήματος των 4 εκατομμυρίων Ευρώ.

Το 2010 δημιούργησε με Κύπριο την Εταιρεία ειδικού σκοπού "ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε Τιτλοποιήσεων Απαιτήσεων" με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 Ευρώ και το 2011 αγόρασε μέσω της Εταιρείας δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 62.770.000 Ευρώ αντί συνολικού τιμήματος 4.300.000 Ευρώ, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν με τραπεζική κατάθεση.

1. Η εταιρεία του κ. Πάτση δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ Ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της καθώς και η πορεία του χρήματος που διαχειρίζεται και διακινεί.

2. Δεν φαίνεται το πόθεν έσχες της εταιρείας του Πάτση για την αγορά των δανείων.

3. Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας το οποίο δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ, ο κ. Πάτσης είναι μέλος καθώς δεν έχει αντικατασταθεί.

4.Γνωρίζουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ στον Νομό Γρεβενών τις δραστηριότητες του εκλεγμένου εκπροσώπου τους, κάποιοι εκ των οποίων μπορεί να είναι δανειολήπτες ή ακόμη χειρότερα να έχουν απωλέσει τις οικίες τους σε πλειστηριασμό;»

--------------------

* Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.