Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Τα μη εμβολιασμένα παιδιά είναι «η μόνη μας ελπίδα» για τη δημιουργία "ανοσίας της αγέλης"

Ο Vanden Bossche (ιολόγος και ειδικός στα εμβόλια) ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία εμβολίων, ισχυρίζεται ότι είναι κυρίως τα μη εμβολιασμένα παιδιά και ενήλικες που μπορούν να δημιουργήσουν "ανοσία στην αγέλη".

«Τα παιδιά εξακολουθούν να είναι η μόνη μας ελπίδα, να δημιουργήσουμε ανοσία στην αγέλη», είπε ο Vanden Bossche στους The Epoch Times. «Και η ανοσία της αγέλης σημαίνει, χάρη στη φυσική τους ανοσία, μπορούν να σκοτώσουν τον ιό, μπορούν να αποστειρώσουν τον ιό».

Είναι μόνο η ανοσία της αγέλης που «θα μπορέσει, σε επίπεδο πληθυσμού, να μειώσει δραματικά τη λοιμώδη πίεση και να τιθασεύσει την πανδημία, ώστε να μπορέσει να μεταβεί σε μια ενδημική φάση», πρόσθεσε, αφού «τα εμβόλια δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Αντίθετα, τα εμβόλια οδηγούν στην αναπαραγωγή ολοένα και περισσότερων μολυσματικών παραλλαγών, γεγονός που ενισχύει τη λοιμώδη πίεση στον πληθυσμό».

Η ανοσία της αγέλης ορίζεται ως όταν ένα ποσοστό του πληθυσμού αποκτά ανοσία σε μια ασθένεια —είτε μέσω προηγούμενης μόλυνσης είτε μέσω εμβολιασμού— η οποία δρα για να σταματήσει ή να επιβραδύνει την εξάπλωση.

Ωστόσο, τα εμβόλια δεν συνέβαλαν ποτέ σημαντικά στον τερματισμό των πανδημιών γρίπης στο παρελθόν. Ο ιός σε κάθε πανδημία είχε κάνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του και έγινε ενδημικός.

Η πανδημία της ισπανικής γρίπης του 1918, που προκλήθηκε από τον ιό H1N1, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1918 και τελείωσε το καλοκαίρι του 1919 χωρίς τη χρήση κανενός εμβολίου. Η πανδημία της ασιατικής γρίπης (H2N2) του 1957 έληξε το 1958 με περιορισμένη χρήση του εμβολίου της γρίπης. Και στις δύο πανδημίες H3N2 (pdf) του 1968 και H1N1 του 2009, η πανδημία είχε ήδη φτάσει στο αποκορύφωμά της όταν τα εμβόλια ήταν έτοιμα, επομένως η ζήτηση για τα εμβόλια μειώθηκε.

Η πανδημία COVID-19 είναι η πρώτη φορά που γίνεται μαζικός εμβολιασμός εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Vanden Bossche, ο μαζικός εμβολιασμός με εμβόλια δεν μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας όταν υπάρχει υψηλή πίεση μόλυνσης, επειδή οδηγεί σε διαφυγή του ανοσοποιητικού, ένα φαινόμενο όπου ένας ιός μπορεί να διαφύγει από το ανοσοποιητικό σύστημα του ξενιστή.

Ο αείμνηστος νομπελίστας και ιολόγος Luc Montagnier ήταν επίσης κατά του εμβολιασμού ολόκληρου του πληθυσμού κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας. Τον Μάιο του 2021, αποκάλεσε το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού «ένα τεράστιο επιστημονικό λάθος» και ότι «τα βιβλία ιστορίας θα δείξουν ότι ο εμβολιασμός είναι αυτός που δημιουργεί τις παραλλαγές».

Οι υποστηρικτές του εμβολιασμού ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια δεν δημιουργούν περισσότερες παραλλαγές, υποστηρίζοντας ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί αρκετές φορές πριν από την κυκλοφορία του εμβολίου τον Δεκέμβριο του 2020 και ότι τα οφέλη των εμβολίων υπερτερούν των κινδύνων.

Ο Vanden Bossche διαφωνεί. Είπε ότι ενώ οι παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2 μπορούν να εμφανιστούν φυσικά, είναι οι ενέσεις COVID-19 που οδηγούν τη διαδικασία. Ο SARS-CoV-2 είναι ο ιός που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο τα παιδιά δεν πρέπει να λαμβάνουν εμβόλιο κατά του COVID-19 είναι να προστατεύσουν το έμφυτο ανοσοποιητικό τους σύστημα από τον κίνδυνο, σύμφωνα με τον Vanden Bossche. Το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού ενάντια στα ξένα παθογόνα.

Τα παιδιά είναι «εξοπλισμένα με ένα ειδικό είδος αντισωμάτων που ονομάζουμε έμφυτα αντισώματα», είπε ο Vanden Bossche σε ένα βίντεο αυτό το καλοκαίρι, το οποίο «διαρκεί μόνο για κάποιο χρονικό διάστημα στην παιδική ηλικία και μετά εξαφανίζονται».

«Αυτά τα έμφυτα αντισώματα έχουν μια απίστευτα σημαντική λειτουργία γιατί θα βοηθήσουν το παιδί να ενεργοποιήσει το δικό του ανοσοποιητικό σύστημα», είπε, προσθέτοντας ότι αυτά τα αντισώματα μπορεί να εξουδετερώσουν τον SARS-CoV-2 και πολλούς άλλους ιούς που συναντώνται.

Μια μελέτη 65 παιδιατρικών συμμετεχόντων (κάτω των 23 ετών) και 60 ενήλικων ασθενών που είχαν μολυνθεί με COVID-19 στη Νέα Υόρκη διαπίστωσε ότι τα παιδιά είχαν ισχυρότερη έμφυτη απόκριση σε σύγκριση με την ομάδα ενηλίκων και το ανοσοποιητικό τους σύστημα είχε υψηλότερη συγκέντρωση αρκετών εγγενών ενώσεων. Αυτό δίνει μια εικόνα για το γιατί τα παιδιά, ως επί το πλείστον, τα πηγαίνουν καλύτερα με τη νόσο COVID-19.

Επιπλέον, όταν τα έμφυτα αντισώματα συνδέονται με ιούς, αυτή η διαδικασία εκπαιδεύει το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει τον ιό εάν εισέλθει ξανά στο σώμα στο μέλλον.

Σε μια μελέτη του 2009 που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences, οι επιστήμονες ερεύνησαν εάν τα έμφυτα ανοσοκύτταρα μπορούν να διατηρήσουν τη «μνήμη της προηγούμενης ενεργοποίησης, μια λειτουργία που μέχρι τώρα αποδίδεται μόνο σε ειδικά για αντιγόνα προσαρμοστικά ανοσοκύτταρα» μελετώντας τους φυσικούς δολοφόνους (NK ) κύτταρα.

Διαπίστωσαν ότι τα έμφυτα ανοσοκύτταρα μπορούσαν να αναγνωρίσουν μια ανάμνηση της προηγούμενης ενεργοποίησής τους και έτσι «να ανταποκριθούν πιο εύκολα και αποτελεσματικά στην επόμενη κλήση για ενεργοποίηση», σύμφωνα με τον Δρ Wayne M. Yokoyama, καθηγητή Ιατρικής, Παθολογίας και Ανοσολογίας στην Ουάσιγκτον. Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή και ο κύριος συγγραφέας της μελέτης.

Ο Vanden Bossche πρόσθεσε επίσης ότι «συνδέοντας τους ιούς, αυτά τα έμφυτα αντισώματα θα εμποδίσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα να αναγνωρίσει τα συστατικά του εαυτού σου», που σημαίνει ότι το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα είναι επίσης εκπαιδευμένο να διαφοροποιεί τον εαυτό του από τον μη εαυτό, ώστε να μην επιτίθεται στο φυσιολογικό του σώματος κύτταρα, οδηγώντας σε αυτοάνοση νόσο.

Όταν χορηγείται στα παιδιά το εμβόλιο για τον COVID-19, ο Vanden Bossche είπε ότι τα αντισώματα που προκαλούνται από το εμβόλιο θα υπερτερούν των εγγενών αντισωμάτων στη δέσμευση με τον ιό, καθώς τα αντισώματα του εμβολίου έχουν υψηλότερη συγγένεια δέσμευσης με το αντιγόνο της ακίδας και έτσι αποκόπτουν την έμφυτη αντισώματα για να κάνει τη δουλειά του και να εκπαιδεύσει σωστά το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι ομοσπονδιακές και τοπικές υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ πίεσαν να αυξήσουν την πρόσληψη εμβολίου COVID-19 στα παιδιά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χορήγησε εξουσιοδότηση για το δισθενές αναμνηστικό εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω στις 12 Οκτωβρίου και η συμβουλευτική ομάδα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ψήφισε την Πέμπτη την προσθήκη των ενέσεων για τον COVID-19 στο πρόγραμμα εμβολιασμού της παιδικής ηλικίας, το οποίο στη συνέχεια επιτρέπει στις πολιτείες να τους αναθέσουν στους μαθητές να πάνε σχολείο.

Το μήνυμα CDC τώρα είναι να ενθαρρύνει όλους 5 ετών και άνω να λάβουν το δισθενές αναμνηστικό, ανεξάρτητα από το αν έχουν ήδη λάβει δύο αναμνηστικές δόσεις.

"Συνιστάται σε οποιονδήποτε ηλικίας πέντε ετών και άνω να λάβει αυτό το ενημερωμένο δισθενές αναμνηστικό, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον μια κύρια σειρά … ή εάν έχουν λάβει οποιονδήποτε αριθμό αναμνηστικών δόσεων στο παρελθόν, μπορούν επίσης να λάβουν αυτό ενημερωμένη αναμνηστική δόση», δήλωσε στις 12 Οκτωβρίου η Δρ Sarah Meyer, επικεφαλής ιατρός στο Τμήμα Υπηρεσιών Ανοσοποίησης του CDC.

«Επομένως, αντί να μετράμε πόσα ενισχυτικά έχει πάρει κάποιος, αυτό που πραγματικά θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι όλοι θα πρέπει να λάβουν έναν ενημερωμένο ενισχυτή αυτό το φθινόπωρο», πρόσθεσε ο Meyer.

Το CDC λέει ότι ο ενισχυτής, με βάση δεδομένα από οκτώ ποντίκια, παρέχει προστασία έναντι του αρχικού στελέχους Wuhan και των υποπαραλλαγών Omicron BA.4 και BA.5.

Ο Δρ Vinay Prasad, αιματολόγος-ογκολόγος, μιλώντας ενάντια στα εμβόλια COVID-19 για υγιή παιδιά, είπε ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα δεδομένα που να δείχνουν ότι ο νέος ενισχυτής προστατεύει από οποιεσδήποτε παραλλαγές.

«Δεν έχω δει ακόμη δεδομένα για τον άνθρωπο ότι ο ενημερωμένος ενισχυτής «βοηθά στην καταπολέμηση ενός ευρέος φάσματος παραλλαγών», δημοσίευσε σε ένα tweet στις 19 Οκτωβρίου. «Υπάρχουν 2 δελτία τύπου που διαφημίζουν τίτλους ανθρώπινου Ab [αντισώματος], με δεν παρέχονται αριθμητικές τιμές. Και δεδομένα Ab τίτλου ποντικιού, τα οποία είναι η βάση της EUA.

Ο Geert Vanden Bossche έλαβε το DVM του από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, Βέλγιο, και το διδακτορικό του στην Ιολογία από το Πανεπιστήμιο του Hohenheim, Γερμανία. Πραγματοποίησε διορισμούς επικουρικών καθηγητών σε πανεπιστήμια στο Βέλγιο και τη Γερμανία. Μετά την καριέρα του στον Ακαδημαϊκό χώρο, ο Geert εντάχθηκε σε διάφορες εταιρείες εμβολίων (GSK Biologicals, Novartis Vaccines, Solvay Biologicals) για να υπηρετήσει διάφορους ρόλους στην Ε&Α εμβολίων καθώς και στην όψιμη ανάπτυξη εμβολίων.

Στη συνέχεια, ο Geert πήγε στην ομάδα Global Health Discovery του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates στο Σιάτλ (ΗΠΑ) ως Ανώτερος Υπεύθυνος Προγράμματος. Στη συνέχεια εργάστηκε με την Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποίηση (GAVI) στη Γενεύη ως Ανώτερος Διευθυντής Προγράμματος Έμπολα. Στο GAVI παρακολούθησε τις προσπάθειες για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του Έμπολα. Εκπροσώπησε επίσης την GAVI σε φόρουμ με άλλους εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του ΠΟΥ, για να επανεξετάσει την πρόοδο στην καταπολέμηση του Έμπολα και να δημιουργήσει σχέδια για την παγκόσμια ετοιμότητα για την πανδημία.

Το 2015, ο Geert εξέτασε και αμφισβήτησε την ασφάλεια του εμβολίου κατά του Έμπολα που χρησιμοποιήθηκε σε δοκιμές εμβολιασμού δακτυλίου που διεξήχθησαν από τον ΠΟΥ στη Γουινέα. Η κριτική του επιστημονική ανάλυση και η έκθεσή του σχετικά με τα δεδομένα που δημοσίευσε ο ΠΟΥ στο Lancet το 2015 εστάλη σε όλες τις διεθνείς υγειονομικές και ρυθμιστικές αρχές που εμπλέκονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του Έμπολα. Αφού εργάστηκε για το GAVI, ο Geert εντάχθηκε στο Γερμανικό Κέντρο Έρευνας Λοιμώξεων στην Κολωνία ως επικεφαλής του Γραφείου Ανάπτυξης Εμβολίων. Επί του παρόντος υπηρετεί κυρίως ως σύμβουλος βιοτεχνολογίας / εμβολίων, ενώ παράλληλα διεξάγει τη δική του έρευνα για εμβόλια με βάση τα κύτταρα Natural Killer.


* Φωτογραφία από healthguru από το Pixabay