Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Δεν μειώνονται τα δημοτικά τέλη και πάσης φύσης τέλη στον Δήμο Κατερίνης

Δεν προέκυψαν καλά νέα για τους δημότες της Κατερίνης από την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε ο καθορισμός των δημοτικών τελών, του ανταποδοτικού τέλους χρήσης λαϊκών αγορών και τελών άρδευσης για το 2023.







Μπορεί η δημοτική διοίκηση να παρουσίασε ως... επιτυχία την μη αύξηση των τελών, στηριζόμενη στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής για... αύξηση των τελών, και στην ακρίβεια που ταλαιπωρεί τον Δήμο Κατερίνης (τον δημότη, τον άνεργο, τον πολύτεκνο, δεν το ταλαιπωρεί η ακρίβεια;), αλλά περιμέναμε από την διοίκηση του Δημάρχου κ. Κώστα Κουκοδήμου να τολμήσει και να προσφέρει μία μεγάλη ανακούφιση προς τους δημότες της πόλης μας, προχωρώντας σε γενναία μείωση (ακόμα και πλήρης απαλλαγή για κάποιες κατηγορίες δημοτών) των δημοτικών τελών.

Ούτε το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε τουλάχιστον 20% μείωση των δημοτικών τελών (η λαϊκή συσπείρωση πρότεινε μεγαλύτερη μείωση και πλήρης απαλλαγή για κάποιες κατηγορίες δημοτών), δεν άλλαξε την γνώμη της δημοτικής διοίκησης που τελικά διατήρησε σταθερά τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Κατερίνης, σε μια περίοδο που αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι πολίτες, οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι οικογένειες.

Αντί να διοργανώνει σόου χιλιάδων ευρώ ο Δήμος Κατερίνης με δεινόσαυρους στο παρελθόν και να προγραμματίζει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των πολλών χιλιάδων ευρώ, θα μπορούσε να σταθεί πραγματικά δίπλα στους δημότες μειώνοντας τα δημοτικά τους τέλη και ανακουφίζοντας τους σε αυτές τις δύσκολα οικονομικά εποχές για όλους μας. Δεν το έπραξε και όπως όλοι κρινόμαστε, η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης θα κριθεί και για αυτή την απόφαση της στις επόμενες δημοτικές εκλογές...