Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Απόστολος Ζέρβας: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σήμερα Πέμπτη 24η Νοεμβρίου 2022 παραμονή της εορτής της πολιούχου της πόλεως μας Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης, εξεδόθη απόφαση του ΣτΕ (Συμβουλίου της Επικρατείας) που αποτελεί κόλαφο για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη.

Οι αξιότιμοι κ. Δικαστές έκριναν ότι η διάταξη του νόμου 4917/2022 περί παράτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε Δημόσιες δομές Υγείας είναι αντισυνταγματική, διότι υπάρχει έλλειψη επαναξιολόγησης βάσει επιστημονικών και επιδημιολογικών στοιχείων για την αξία - αποτελεσματικότητα και τις συνέπειες (ανεπιθύμητες ενέργειες) του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, καθώς και για την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας.

Αισθάνομαι ότι η απόφαση αποτελεί επίσης και προσωπική δικαίωση των απόψεων και των επιστημονικών θέσεων που έχουμε εκφράσει κατά την διάρκεια της πανδημίας.

------------------

* Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή. Είναι υποψήφιος βουλευτής με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου.